DISTRIBUIȚI

Facultatea de Drept a Universității București a fost zguduită de un scandal imens după ce 45 de studenți din anul I s-au ”organizat” și au copiat la toate examenele online de la finalul primului semestru. Conducerea Facultății de Drept a Universității de Vest e solidară cu omologii din Capitală.

Decanul Lucian Bercea vorbește despre fundamentul etic important în educarea viitorul juriști. ”Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își reafirmă angajamentul ferm de a promova și proteja valorile fundamentale ale societății, între care dreptatea, echitatea și integritatea, precum și valorile fundamentale ale mediului universitar juridic, între care calitatea, rigoarea și corectitudinea în recunoașterea performanței academice. Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își asumă în mod responsabil rolul de a educa generațiile viitoare de juriști ai României în spiritul acestor valori. Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara apreciază că educația, în general, și educația juridică, în special, trebuie să aibă un fundament etic solid, care impune instituțiilor de învățământ să aleagă, chiar în circumstanțe particulare dificile, calea onestității și a integrității academice”, precizează Bercea.

Deși au existat și voci politice, precum a organizației de Tineret a USR, care a criticat decizia decanului Marian Prda de a-i exmatricula pe studenții vinovați, conducerea Facultății de Drept din Timișoara consideră căme intolerabil să copeizi în mod organizat la toate examenele. ”Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara consideră că, în numele tuturor acestor valori, frauda în procesul de evaluare este intolerabilă. Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își manifestă solidaritatea cu Facultatea de Drept a Universității din București în salvgardarea principiilor și standardelor comune Hexagonului Facultăților de Drept din România”, mai precizează Lucian Bercea.

Facultățile de Drept din București și Timișoara fac parte din Hexagonul Facultăților de Drept din România, alături de faucltățil de profil din Cluj Napoca, Iași, Sibiiu și Craiova.

foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ