DISTRIBUIȚI

În aceeași zi în care Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu se va mai prelungi după 15 mai, FRH a anunțat deciziile luate de Consiliul de Administrație. Practic, s-a trimis și un fel de calendar, cu primele meciuri în 31 mai. Dan Dumitru, managerul secției de handbal e foarte sceptic cu privire la varianta terminării sezonului până la 30 iunie, pe teren, întrucât în practică, totul pare imposibil de realizat.

Concret, conform a ceea ce a anunțat FRH, în 31 se joacă meciurile restante, apoi se va juca ce a mai rămas din sezonul regulat și Final Four-ul Cupei României, fără play-off și play-out. Dan Dumitru spune că prioritatea numărul unu trebuie să fie sănătatea sportivilor. ”Sigur că noi toți ne dorim să jucăm din nou. Dar nu știu cum ne vom antrena! Din punctul meu de vedere, nu are rost să ne pripim. Eu am declarat public că prioritară trebuie să fie sănătatea tuturor și ce vom face pe viitor și că nu cred că se va putea relua competiția. Ar fi trebuit să închidem și noi. Sunt 17-18 campionate care s-au încheiat, inclusiv campionate puternice. Noi astăzi nu știm decât că după 15 mai nu aveam nevoie de adeverință, dar în rest, părerea mea e că vor mai fi în continuare multe restricții și nu vom putea, practic, să ne antrenăm. Dacă rămâne limitare la grupuri de trei persoane, e clar că nu se va putea juca nimic”, ne-a declarat managerul secției de handbal.

Calendarul FRH propus încheie sezonul la 30 iunie. Totuși, sălile de sport sunt închise și nu se știe când vor fi redeschise. ”Se pune întrebarea unde ne vom antrena. Dacă se redeschid sălile de sport, va exista o presiune fantastică să se redeschidă și marile săli de fitness. Nu cred că acest lucru va fi posibil, cum faci, pui paravane între aparate? E și timpul scurt din 17 mai până în 31 mai. Teoretic, ne putem antrena cu măști și mănuși, dar la handbal oricum ai contact, masca nu te protejează total. Asta poate fi valabil la volei, de exemplu. Se pune întrebarea dacă se redeschid restaurantele unde mâncau sportivii? Noi trebuie să le facem viza medicală, cine își va asuma asta? Apoi, cum au declarat unii sportivi, asigurările medicale nu acoperă coronavirusul. Ce se întâmplă dacă un sportiv ia coronavirusul, ce se întâmplă cu echipa respectivă? Pentru că nu mai poate juca meciurile până în 30 iunie, e timpul scurt!”, explică Dumitru.

Teoretic, Sala ”Constantin Jude” poate deveni spital de campanie, întrucât primăria are prevăzut un astfel de plan, dacă numărul de cazuri va exploda. Și Milosevic știe că va fi greu pentru sportivi să joace după doar două săptămâni de antrenament. ”Cred că e o decizie bună ca sezonul să se încheie prin disputarea tuturor meciurilor din sezonul regulat și a celor rămase din Cupă. Va fi, în același timp, foarte greu pentru jucători să facă față unor săptămâni intense, după aproximativ două luni de pauză. Cel mai important este să trecem sănătoși de această perioadă de urgență și apoi să avem condiții corespunzătoare pentru a reveni. Nu e totuna să te pregătești în sala de forță sau acasă, în propriul apartament. Nu știm nimic, deocamdată, despre un moment al reunirii; trebuie, în primul rând, să respectăm izolarea până la mijlocul lunii mai, pentru că nici în sală nu putem intra mai repede de acest termen”, a precizat Pero Milosevic.

De la SCM Poli, singurul plecat în afara Timișoarei este Filip Marjanovic. Sârbul e demult în țara sa natală, și nici nu a fost obligat să intre în carantină. Acum, legea prevede că cine vine din zona roșie în România stă 14 zile în carantină, iar cine din alte țări, sta în autoizolare, tot 14 zile. Singurii exceptați sunt șoferii de marfă sau marinarii, cle puțin în acest moment. ”Doar Filip Marjanovic este în Serbia. Nu e în zona roșie, e bine, nu cred că ar trebui să stea în carantină. Automat, când s-a reîntoarce, ar trebui să-l testăm”, a spus Dan Dumitru despre singurul jucător plecat din Timișoara.

Poli are doi sportivi din Suceava, Gheorghe Irimescu și Bogdan Baican. Ambii au rămas în Timișoara, dar alți sportivi din țară au revenit și în județul cu peste 2000 de cazuri. ”Mai e și problema cazurilor din Suceava. Irimescu și Baican sunt la Timișoara. Dar mulți alți sportivi sunt acolo. Sper să nu plece vreunul acasă nici de la noi de la club”, a mai spus Dan Dumitru.

Altfel, managerul lui Poli crede că și dacă nu se mai joacă vreun meci, Dinamo merită titlul de campioană. ”Supremația celor de la Dinamo nu cred că o poate contesta nimeni. I-ar ajuta asta foarte mult și în caz că se dau widl-card-uri pentru Champions League. La retrogradare, nu cred că se pot retrograda echipe fără să se joace play-out-ul. Vom vedea ce va fi”, a conchis Dan Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ