DISTRIBUIȚI

În această perioadă, în care se fac foarte cumpărături, în special de alimente, autoritățile fac controale stricte pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Prefectura Timiș a dispus formarea unor echipe mixte de control, iar pentru piețe, se impun măsuri stricte de siguranță.

Echipele de control sunt formate din inspectori de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș și ANAF – Antifraudă. În primul rând, se verifică respectarea condițiilor igienico-sanitare din marile lanțuri de magazine, plus măsurile pentru prevenirea răspândirii SARS CoV-2. Echipele comune formate din reprezentanți ai DSP și ITM verifică dacă se respectă măsurile pentru protejarea angajaților, în special dotarea cu echipamente de protecție, dar și dacă se respectă limitele stabilite de distanță dintre clienți. Totodată, se verifică modul în care se face dezinfectarea.

Cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor verifica respectarea prevederilor legale pentru comercializarea produselor alimentare atât de căutate de Paște, precum carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse de patiserie, cozonaci, etc. CJPC a făcut și o serie de recomandări pentru piețele agroalimentare, pe care Prefectura Timiș le-a transmis și primăriilor. În primul rând, comercianții trebuie să stea în piețe la distanța de 2 metri unii față de alții și dispunerea lor sub forma unei table de șah, pentru că altfel, dacă mesele ar fi vizavi, clienții nu ar mai putea sta la distanța de 1,5 metri prevăzută de Ordonanțele Militare.

Personalul de securitate adus la intrarea în piețe trebuie să permite accesul clienților în măsura în care să se respecte norma de 20 de persoane la 100 mp în spațiile închise, și de 25 la 100 mp în cele deschise. Este obligatoriu ca persoanele vârstnice să aibă acces prioritar în intervalul orar 11-13, în care pot face cumpărături. În zona destinată clienților, trebuie marcată distanța, pentru a se respecta 1,5 m distanță socială stabilită de lege. În piețe trebuie să existe dezinfectant, pentru clienți ți comercianți. De asemenea, mesele și pavimentele trebuie dezinfectate în fiecare zi.

foto: https://www.facebook.com/PieteSATimisoara/

 

LĂSAȚI UN MESAJ