DISTRIBUIȚI

PNL a oferit un nou spectacol cu adevărat grotesc la alegerile pentru filiala Timișoara. De data aceasta, nu doar între ei, la Capitol, ci în văzul timișorenilor veniți să se relaxeze la Iulius Town.

A fost circ, cu o parte a susținătorilor lui Claudiu Chira la uși. Raul Ambruș nu a putut candida, din cauza menținerii suspendării sale, astfel că cei din jurul său au rămas în jurul parlamentarului Claudiu Chira. Au fost ore întregi de scandal, un vot cu jandarmi și element aducând aminte mai degrabă de vremurile și epurările kmeriilor roșii, cei care în Cambogdia au anulat tot ce le stătea în care, inclusiv legea și banii. Până la urmă, Cosmin Tabără a fost ales președinte al PNL Timișoara. ”Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a fost ales, astăzi, președinte al PNL Timişoara, cu 238 de voturi. Contracandidatul său, Claudiu Chira, a obținut 119 voturi, iar 15 buletine au fost anulate”, se anunță pe pagina PNL Timișoara.

Ludovic Orban dă de înțeles că e posibil ca alegerile să fie anulate. ”Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri. În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a anunțat președintele PNL.

Până la 10 august, teoretic, trebuie să aibă loc și alegerile la PNL Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ