DISTRIBUIȚI

Talentul elevilor din Timiș s-a făcut remarcat cu ocazia primei ediții a concursului ”Descoperă Dunărea”. organizat de Administrația Națională a Apelor Române și cele 11 administrații bazinale din teritoriu. Premiile constau în rechizite precum ghiozdane, penare sau caiete.

În total, s-au acordat 75 de premii, dintre care jumătate vor ajunge la elevii ce provin din medii defavorizate. Elevii din Timiș și Caraș-Severin au realizat tablouri din elemente naturale și reciclabile deosebite. Bănățenii, cu vârstele cuprinse între 6-13 ani, au avut unul sau mai mulți reprezentanți la secțiunea ”Creație”. Printre creațiile artistice se remarcă lucrările ”Castele de nisip” realizate de Nadia și Vlad, sau ”Dunărea”, făcută de Iarina. a premiat folosirea elementelor din natură, realizarea unor creații deosebite în mediul natural sau aplicarea unor elemente naturale în creație, precum și gradul de inedit și spectaculos al abordării

Toți copii vor primi diplome de participare în format electronic, pe care părinții le pot imprima acasă și pe care se poate scrie numele copilului. Proiectul ”Descoperă Dunărea” este susținut la nivel instituțional și derulat de către echipa de comunicatori ai ANAR și ABA începând cu data de 29 iunie,  Ziua Internațională a Dunării. S-a ținut cont de numărul de like-uri adunate pe Facebook, corelate cu un punctaj acordat de către juriul constituit din echipa de proiect. Din bugetul propriu al ANAR, sunt acordate 50 de premii pentru patru secțiuni din concurs (Ateliere, Artă în natură, Clip video și Fotografie/Desen) și alte 25 de premii speciale.

Concursul este replica națională a concursului internațional Danube Art Masters.

LĂSAȚI UN MESAJ