DISTRIBUIȚI

Voleibalistele de la CSM Lugoj au reluat antrenamentele de ceva zile, iar de luni, în formulă completă. Singura echipă din județ calificată în cupele europene își propune o clasare în primele opt în noul sezon. Pentru Cupa Challenge, primul adversar îl vor afla vineri, când e tragerea la sorți.

Deocamdată, echipa de volei nu a făcut vreun test pentru coronavirus. ”De luni ne antrenăm în formula completă. Facem doar pregătire fizică, în grupuri. Deocamdată nu ne-am testat, pentru că pentru pregătirea fizică nu se impune testarea. Am făcut un protocol cu CSȘ Lugoj, pentru că ei sunt administratorii săli, pentru respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare”, ne-a declarat președintele secției de volei a clubului CSM Lugoj, Dan Brudiu. Deocamdată, echipa nu are programate jocuri amicale, mai ales că mai sunt aproape două săptămâni până la primul joc oficial.

Programarea unor jocuri de verificare e o reală provocare în contextul pandemiei. ”Deocamdată nu ne-am programat amicale. Oricum, nu vom avea până în 4-5 septembrie. Dacă nu vom putea juca cu echipe din țară, încercăm în Serbia, ceva la mijlocul săptămânii. Până acum câteva zile, condițiile erau mai relaxate, acum cer și si test pentru coronavirus. Dacă nu, putem să facem o pregătire comună cu o altă echipă, precum Târgu Mureș, Cluj sau chiar Blajul”, a explicat Brudiu.

Primul meci va fi în Cupa României, într-o singură manșă, la Pitești, cu FC Argeș, în 10 octombrie. Apoi, în 17, Lugojul debutează în campionat acasă cu Știința Bacău. ”La Pitești avem avem o șansă, cu toate că și ei s-au întărit. Va fi cel mai tare campionat din ultimii ani, toate echipele s-au întărit. Noi ne propunem clasarea în 5-8, probabil locul 6 sau 7, pentru că ce am făcut sezonul trecut nu mai putem repeta. Bacăul în fiecare an spune că nu-și face echipă și își face. Acum spun că și-au făcut. Dar acasă noi mereu am făcut meciuri bune cu echipa din Bacău”, a punctat președintele echipei.

Vineri e tragerea la sorți pentru Cupa Challenge, unde Lugojul participă a doua oară consecutiv. Acolo s-au înscris și Blajul și Dinamo. ”Sunt 27 de echipe. Nu e o problemă dacă jucăm cu una din Serbia, Ungaria, Slovacia, Macedonia, Turcia, Austria, Elveția, Franța sau Olanda. Dar sunt și echipe din Letonia, Lituania, Finlanda, din Spania, două echipe din insule, sau Portugalia. Ar fi mai complicat din cauza banilor, a timpului și pentru că în noiembrie campionatul e foarte comprimat. Ne dorim să picăm cu o echipă cu care să putem face o figură frumoasă. Am putea pica și cu Dinamo sau Blajul, din anumite puncte de vedere ar fi mai convenabil, dar ne dorim neapărat asta., a mai spsu Brudiu.

În acest moment, echipa de volei CSM Lugoj nu are niciun fel de restanțe, dar depinde în continuare mult de banii publici. Tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Cupei Challenge va începe la ora 12.

LĂSAȚI UN MESAJ