Dominic Fritz e tot mai disperat că arate că face ceva și a dus comunicarea propagandistică la un nou nivel: anunturi despre startul unor licitații. Se va face una pentru acoperișulși reabilitarea termică  Colegiului Național „Ana Aslan”, dar nu acum, ci…peste două săptămâni.

De pe acum, în lipsa de vreo panglică de tăiat, căci niciun șantier nu e pe finalizare, Autoritățile ne anunță că în 15 mai 2024 se va urca licitația pentru renovarea acoperișului și reabilitarea termică a liceului în sistemul de achiziție electronică. Proiectul se numește „Realizare șarpantă, reabilitare termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național „Ana Aslan” și va costa 8 milioane de lei. Se va izola clădirea, se schimbă tâmplăria și se modernizează instalațiile termice și electrice la 13 clase, cinci laboratoare, trei cabinete școlare, sala de sport, biblioteca, cabinetul emdical și psihologic.

Eficiența energetică va crește cu 50%, același procente în care se vor reduce emisiile de dioxid de carbon. ”Continuăm un proces necesar de modernizare al școlilor și grădinițelor timișorene și urmează la rând colegiul Ana Aslan. Pregătim licitația, ca să găsim un constructor pentru reabilitarea termică a clădirii construite în 1950. Dacă procedura decurge fără probleme, anul acesta putem să începem lucrările, care ar dura aproximativ un an. Investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei în educație pentru ca toți elevii din Timișoara să aibă condiții moderne de studiu, indiferent dacă învață la o școală de cartier sau la una centrală”, se laudă Fritz.

Va fi prima licitației a primăriei cu finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local. Însă lucrările nu au cum să înceapă până la toamnă. Vor dura un an, astfel că abia la finalul anului școlar 2024-2025 va fi gata totul.

 

1 COMENTARIU

  1. Cum se bucura romanu cel ,,destept,,la gandul ca altuia i s ar putea intampla ceva rau.Popor de natangi.

LĂSAȚI UN MESAJ