DISTRIBUIȚI

ASU Poli marșează tot mai puternic pe ideea promovării în Liga 1, în condițiile în care Timișoara nu poate oferi nimic din perspectiva infrastructurii pentru acest nivel. Antrenorul Dan Alexa expune situația cu această ”nesincronizare” din perspectivele a ceea ce ar trebui să aibă un oraș de aceste dimensiuni în plan sportiv, nu neapărat și din perspectiva crudei realități, și anume, că dacă Poli ar promova, ar putea urma patru lungi ani la Drobeta Turnu Severin!

Există un proiect pentru un nou stadion în locul a ”Dan Păltinișanu”. Acum se lucrează la studiul de fezabilitate. Perpesctiva optimistă e de trei ani, însă orice român știe bine că în țară, niciodată la asemenea lucrări nu trebuie luată în calcul perspectiva optimistă. Cele mai apropiate stadioane de Timișoara care sunt omologabile pentru prima ligă se află la Arad sau Drobeta Turnu Severin, ca să nu mai pomenim și varianta Târgu Jiu. Realist vorbind, e greu de crezut că o echipă pentru care suporterii sunt atât de importanți ar putea rezista pe o perioadă de patru ani departe de casă. Deocamdată, Dan Alexa se ferește să nominalizeze vreun oraș, deși în club se discută de varianta Severinului.

Antrenorul crede că o promovare ar urgenta lucrările, lucru nu neapărat și palpabil, fiind vorba de construcții făcute din bani publici. ”Sper ca în trei ani să se facă stadion. Președintele Consiliul Județean are trei proiecte primordiale, iar stadionul este printre ele. Sincer, mi-aș dori din tot sufletul să putem promova, să se vadă cât timp s-a pierdut aici. Mi-aș dori ca noi să fim motorul schimbărilor lucrurilor. Cred că altfel se vor mișca lucrurile când vom promova. Vom găsi o soluție. Cu siguranță, stadionul se va urgenta. Pentru Timișoara este ceva incredibil să nu aibă stadion și alte orașe mai mici au stadion. Avem discuții, dar încă nu putem vorbi de stadion. Suntem zece echipe care ne batem pe șase locuri”, a declarat Dan Alexa.

La Poli în aceste momente e o situație total aparte. Echipa se antrenează pe ”Dan Păltinișanu”, dar va juca cu Rapid pe Știința, o arenă la limita omologării pentru Liga 2, și din cauza unor preferințe ale vestiarului. Alexa e conștient că pentru renumele echipei, revenirea și cu meciurile pe cel mai mare stadion din oraș e necesară. ”Casa noastră este «Dan Păltinișanu». Echipa a jucat multe meciuri pe Știința, sunt jucători care se simt mai bine pe Știința. Din retur probabil vom juca pe Dan Păltinișanu. Pentru mine, sufletește, locul lui Poli e pe «Dan Păltinișanu»”, a explicat Alexa.

Antrenorul a vorbit și despre susținerea de la autorități, întrebat de ofițerul de presă al clubului. Alexa l-a lăudat pe Alin Nica, președintele CJT, dar l-a criticat pe primarul Dominic Fritz, care nu și-ar fi respectat promisiunile făcute față de club. ”După alegeri, Alin Nica ne-a chemat în biroul lui la discuții. Sper ca Domnul Fritz să-și țină promisiunile, pentru că până în momentul acesta nu a făcut nimic pentru Poli, a spus Alexa. ”Chirurgul” a confirmat informația că primarul german stă în birou cu fanionul lui Poli, o mișcare de imagine și probabil doar atât. Cât despre persmisiunea de a se antrena pe ”Dan Păltinișanu”, Alin Nica a declarat public că se face contra-cost.

Dacă e să aruncăm o privire în timp, în vremea USL, ACS Poli primea bani și de la primăria condusă de Nicolae Robu și de la CJT-ul condus atunci de Titu Bojin. Iar problema unei chirii pentru stadion nici nu exista. La vremea respectivă, ASU Poli critica finanțarea celeilalte echipe din bani publici. Acum, s-a ajuns la mulțumiri publice pentru că ASU are voie să se antreneze pe cel mai mare stadion contra-cost.

LĂSAȚI UN MESAJ