DISTRIBUIȚI

Măsurile luate de autoritățile române, de a include alte cinci state pe lista celor din care la revenire nu mai este nevoie să se stea în autoizolare, au implicații și asupra zborurile. De la Timișoara, se reiau cursele spre Italia și tot săptămâna aceasta se reia și legătura aeriană cu Franța.

Din 23 iunie, s-au reluat zborurile cu Italia din sau pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. Este vorba despre toate cele patru destinații existente și anterior izbucnirii pandemiei, Bari, Bergamo, Roma și Veneția. Din 27 iunie, adică de sâmbătă, se reia și legătura cu Paris, mai precis, aeroportul din Beauvais. Din iulie, traficul se va relua la cote mai aproape de normalitate. Se vor porni unele dintre cursele chartere de vară, deocamdată, doar cele spre Turcia și Grecia, iar din 16 iulie, va începe zborul Tarom pe ruta Timișoara-Constanța.

La aeroport, se iau măsuri de siguranță sanitară. ”Aeroportul este pregătit din punct de vedere operațional și al siguranței sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinații consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinațiilor și implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie a.c. sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinații estivale de vacanță din Turcia și Grecia, dar și spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanța. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie. Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă”, a declarat directorul Dan Idolu.

De săptămâna trecută s-au reluat și o parte dintre zborurile cu Germania de la Timișoara, dar nu toate. Momentan, este vorba de cursele de legătură cu Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen și Karlsruhe/Baden.

LĂSAȚI UN MESAJ