DISTRIBUIȚI

Luna august aduce reluarea concretă a trei curse operate de trei companii diferite pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. Este vorba de două legături cu Germania și zboruri spre Capitală. De asemenea, se așteaptă să se dea drumul la cursele Tarom pentru Constanța, precum și la zborurile charter pentru Antalya.

Astfel, de luni, 3 august, se reiau două zboruri cu Germania. Lufthansa reia zborul Timișoara-Munchen, cu trei zboruri pe săptămână, luni, miercuri și vineri. Operatorul Eurowings reia zborul spre Stuttgart, cu două curse pe săptămână, luni și vineri. De asemenea, de vineri, 7 august, compania Blue Air reia zborurile Timișoara-București, cu zece curse pe săptămână. Reprezentanți aeropotului Timișoara spun că la jumătatea lunii august se așteaptă să înceapă zborul Timișoara-Constanța, pe care Tarom a anunțat că îl va opera din 16 iulie. Un anunț nesusținut de realitate al companiei aeriene de stat.

Tot din 15 august, sunt așteptate zborurile charter pentru Antalya, mai ales că Turcia a anunțat că din 15 august primește turiști români fără test PCR pentru coronavirus. ”Ne bucurăm să anunțăm reluarea operării unor zboruri importante atât pentru pasageri, cât și pentru aeroportul Timișoara. După cum se cunoaște, zona Stuttgart este în mod tradițional apropiată cetățenilor bănățeni, iar München este un nod aerian important, astfel încât călătorii pot pleca de pe aeroportul Timișoara spre orice colț al lumii. De asemenea, suplimentarea zborurilor către București, confirmă faptul că în ciuda situației pandemice la nivel național, capitala rămâne o destinație de interes pentru locuitorii din zona Banat. În continuare, asigurăm toți pasagerii de faptul că administrația aeroportului Timișoara este preocupată de respectarea tuturor măsurilor de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus și sunt în siguranță în ceea ce privește tranzitarea aeroportului, atât la plecare cât și la sosire”, spune Dorel Grădinaru, noul director AIT.

În prezent, se poate zbura cu charterul din Timișoara în Grecia. Deocamdată, nu se știe dacă în acest an se vor relua chartere spre Tunisia sau Egipt, destinații disponibile anul trecut de la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ