DISTRIBUIȚI

Deși pandemia de coronavirus impune încă foarte multe restricții de călătorie, cursele-charter spre destinații cu plaje fierbinți încep să se reia de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. De mâine, 6 martie, se poate zbura spre Hurghada, îndrăgita stațiune de vacanță egipteană de la Marea Roșie.

De altfel, intenția e ca din mai și iunie, să se reia zborurile și spre Antalya, Tunisa (Hammamet) și cele trei destinații din insulele grecești, Creta, Rhodos și Skiathos. Miercuri, conducerea aeroportului timișorean a avut o întrevedere cu reprezentanții agențiilor de turism din Timișoara. ”Întâlnirea organizată de către Aeroportul Timișoara s-a dovedit a fi una benefică. În urma acestei întrevederi au rezultat multe idei de care vom ține cont. Comunicarea dintre cele două părți, aeroport și operatorii de turism, trebuie să fie permanentă, atât pentru informarea corectă a pasagerilor, cât și pentru dezvoltarea de noi rute de vacanță. În aceeași măsură, dorim să ne implicăm activ și în promovarea zonei de vest a țării, pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști și implicit pasageri spre zona Banatului”, a declarat directorul Dorel Grădinaru.

Momenta, se zboară doar spre Hurghada în zilele de sâmbătă, cu Animawings. Compania vrea să aibă din aprilie zboruri vinerea, iar din iunie, miercurea. De asemenea, Tarom vrea să introducă zbor spre stațiunea egipteană din iunie. toate aceste curse ar fi valaible până la final de octombrie. În Tunisia, la Hammamet se va putea zbura de la final de mai până la început de octombrie. Animawings are în plan asemenea zboruri miercurea, iar Air Bucharest, vinerea. Pentru Rhodos și Creta se va putea zbura cu Aegian Arlines de la început de iunie până la final de septembrie. Pentru Rhodos vor fi curse miercuri, air pentru Creta, luni și joi.

Tot în Grecia, dar în insulele Skiathos, se va putea zbura de la mijlocul luni iunie până la final de septembrie, cu Tarom, care va avea o asemenea cursă sâmbăta. În Antalya se va putea zbura cu aptru operatori. Animawings va avea cursă de la final de ami până la final de septembrie vineri. În aceeași perioadă aproape vor fi curse curse tarom luni țși Air Bucharest sâmbăta. Freebird Airlines va avea zboruri sâmbăta de la final de mai până la început de octombrie la turci, iar luni și joi, de la mijloc de iunie până la final de septembrie.

Firește, dacă pandemia va escalada, aceste zboruri pot fi și anulate. Pasagerilor li se recomandă să țină cont de indicațiile de călătorie ale României,d ar și ale statelor rpezente, dar și să fie atente la comunicarea cu agențiile de turim.

LĂSAȚI UN MESAJ