DISTRIBUIȚI

Timp de o lună, la Muzeul Național al Banatului va putea fi vizita expoziția de pictură și sculptură ”Lumina Îngerilor. Dar divin”. Marți, 7 septembrie, va avea loc vernisajul, iar în principal, expoziția se bazează pe operele lui Mihai Teodor Olteanu.

În total, vor fi expuse peste 100 de picturi și sculpturi. Lucrările de pictură ale lui Mihai Teodor Olteanu sunt inspirate de universul renascentist al lui Michelangelo Bunarroti. Artistul s-a născut în 1953,a la Ludusș, județul Mureș și are o operă renumită la nivel mondial, axată mult pe aspecte religioase. De asemenea, celelalte picturi și sculpturi ale expoziției aparțin artiștilor Liliana Ana Cadar, Lidia Ștef Vărșăndan, Sebastian Adrian Alexa și Molnar Geza. Vernisajul va fi marți, la ora 18, și vor vorbi directorul muzeului, Claudiu Ilaș, alături de criticul de artă Gabriel Kelemen, care este sculptor, profesor la Universitatea de Vest, dar și vicepreșesinte al Uniunii Artișrilor Plastici din România, filiala Timiș.

Expoziția va sta pe simezele din mansarda B a Bastionului Theresia timp de o lună, până la 7 octombrie. Programul de vizită e de marți până duminică, între orele 10-18.

LĂSAȚI UN MESAJ