Pentru seara de Sfântul Valentin, Opera Națională Română din Timișoara a pregătit o comedie perfectă pentru sărbătoare: ”Văduva veselă”. Pe scenă va fi și directorul Cristian Rudic, dar și tânărul talent Ștefan von Torch (foto).

Celebra operetă a lui Franz Lehar are trei acte, după un libret de Victor Leon și Leo Stein. Premiera a fost la Viena, în 1905. Văduva veselă este Hanna Glavari, iar recăsătorirea ei stârnește temeri de sărăcie în statul imaginar Pontevdero. La Paris, ambasadorul Zetta în convinge pe Danilo Danilovici, locotenent de cavalerie, să insiste pentru mâna tineri văduve. Locotenentul îl surprinde însă pe Camille de Rosillon, amantul soției ambasadorului, cu Hanna și e dezamăgit, însă până la urmă, Danilovici e singurul care rămâne alături de văduvă.

Pentru inima văduvei se vor ”duela” pe scenă, Cristian Rudic, care îl interpretează pe Danilo Danilovici, iar Camille de Rossillon este tânărul tenor Ștefan von Korch, poate cel mai nou superstar al noului val de interpreți de muzică clasică. ”Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere”, spune von Korch, singurul solist român la un turneu prin China, deja aplaudat pe scenele din Cluj, Iași și București.

În celelalte roluri vor fi: Octavian Vlaicu (Mirko Zeta), Crina Vezentan (Valencienne), , Mihaela Marcu (Hanna Glavari), Mircea Dan Petcu (Vicontele Cascadă) şi Dan Patacă (Raoul de St Brioche). Hermann Szabolcs este dirijorul invitat, iar Regia artistică, decorul şi costumele operetei  îi aparțin lui Mario de Carlo.

Spectacolul începe miercuri seara, ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ