DISTRIBUIȚI

”Bobocii” de la Universitatea de Vest din Timișoara au avut parte de deschiderea noului an universitar doar online, în contextul pandemiei de coronavirus. La festivitate au luat cuvântul și rectorii de la celelalte trei universități de stat timișorene.

Festivitatea de deschidere a început cu discursul rectorului Marilen Pirtea, după care a luat cuvântul Consilierul Prezidențial, Ligia Deca. Au urmat rectorii octavian Crețu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, Florin Drăgan, de la Universitatea Politehnica din Timișoara și Cosmin Popescu, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I al României. Au mai luat cuvântul Alice Oancea, Doctor Honoris Causa a UVT, acum la Universitatea din Oxford, dar și studenții Adrian Breha, președinte OSUT, și Antonia Pup, fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor.

Mare parte a cursurilor UVT se vor face online, după cum au decis cele 11 facultăți. ”Universitatea este locul unde sunt prietenii noștri, locul de unde provin cele mai frumoase amintiri ale fiecăruia dintre noi. Criza pandemică ne-a dezvăluit că universitatea nu este doar o clădire, nu este doar un șir de încăperi, nu este doar coridorul lung sau amfiteatrele în care ne întâlnim! Universitatea, în online sau față în față este o parte din noi. Indiferent unde vă veți afla, la școală, respectând regulile de distanțare, sau acasă, conectați online, vă urez tuturor, studenți și membri ai comunității universitare, sănătate și viziune, optimism și realism, energie și putere, pentru a deveni zilnic versiuni mai bune ale propriilor persoane. Învățați să stăpâniți flacăra voastră internă dar nu o lăsați să se stingă niciodată! Să ne dorim și să avem ambiția de a avea un an universitar 2020-2021 în pas cu lumea viitorului!”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie este Săptămâna de inițiere la UVT. Cu această ocazie vor avea loc mai multe evenimente organizate în cele 11 facultăți, dar, pe deasupra, va avea loc și festivalul univibes, ajuns la a patra ediție. Festivalul este organizat, cu regulile de distanțare, în Parcul Rozelor. De la ora 19 vor cânta Adrian Despot & Cezar Popescu (Vița de Vie Acu2tic), Țapinarii și  Monokrom.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ