DISTRIBUIȚI

Joi, în ședința ordinară de plen a Consiliului Local Timișoara s-a votat trecerea a 536 de stații de mijloace de transport în comun la Societatea de Transport Public Timișoara, de la municipalitate, prin atribuire directă. Proiectul a iscat câteva discuții între Adrian Orza și Nicolae Robu în ședința desfășurată online.

Stațiile au trecut la STPT întrucât societatea poate administra mai bine reparațiile în caz de vandalizări. ”Acestă solicitare este motivată de faptul că exploatarea stațiilor este făcută de către Societatea de Transport Public Timișoara S.A. care are obligația de a asigura și de a menține curățenia în stații și integritatea elementelor componente ale refugiilor. Având în vedere că aceste refugii pentru călători sunt vandalizate şi deteriorate periodic şi ţinând cont de faptul că exploatarea staţiilor unde sunt montate aceste refugii pentru călători se face de către Societatea de Transport Public Timișoara S.A, pentru o bună administrare şi întreţinere a acestora este necesară concesionarea prin atribuire directă către Societatea de Transport Public Timișoara a unui număr de 536 refugii pentru protecția călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun”, se arată în expunerea de motive a proiectului de HCL.

Consilierul local Adrian Orza, care este independent, dar a fost desemnat drept candidatul susținut de PSD la alegerile locale pentru viitorul primar, a criticat decizia, cu argumentul că la stațiile cu spațiu publicitar, era mai bine să încaseze municipalitatea directă banii. ”Primăria va pierde foarte mulți bani pentru aceste refugii”, a punctat Orza. Viceprimarul actual, Dan Diaconu, i-a spus celui care a ocupat în trecut această funcție că numărul stațiilor cu spațiu publicitar este relativ mic din totalul de 536.

Ulterior, fostul viceprimar al Timișoarei a insistat să se introducă un amendament pentru a preciza că STPT nu poate închiria spațiul publicitar decât prin licitație, nu atribuire directă. Nicolae Robu s-a enervat, spunând că nu este legal să se închirieze fără licitație și nu e nevoie de acest amendament. ”Dacă îndrăznește cineva să facă fără licitație, AGA intervine și îl înlătură pe cel care îndrăznește așa ceva”, a spus edilul, săcâit de insistența lui Orza.

STPT este o societate a Primăriei Municipiului Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ