DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat că  momentan, clădirile istorice care nu au fațadele reabilitate nu vor fi supuse supraimpozitării. Noul edil spune că vrea să susțină măsura, una bună, dar aplicată printr-o procedură prin care toate contestațiile de până acum în justiție au fost câștigate de proprietarii caselor.

Din 2018, Consiliul Local Timișoara a votat mai multe hotărâri de supraimpozitare. Tot CLT a aprogat anumite decizii, în momentul în care proprietarii dovedeau că se apucau de treabă. Alții însă au contestat deciziile în instanță. În fiecare caz, consilierii locali au votat supraimpozitarea pentru fiecare clădiri în parte, fără să se dea hotărâri general valabile.

Fritz a exemplificat clar situația proceselor pierdute. ”Supraimpozitarea cu 400% este o idee pe care o susțin, dar din păcate, procedura prin care s-a făcut această supraimpozitare este una viciată. Primăria a fost dată în judecată de prioritari. În 2018 au fost 40 de procese și s-au pierdut 40. În 2019 au fost 37, s-au pierdut 37. În 2020 s-au terminat 27, s-au pierdut toate”, a explicat Fritz.

De aceea, momentan, se va renunța la votarea altor hotărâri de consiliu local în acest sens. ”Anul acesta nu vom propune consiliului local să emită aceste decizii, că să ne punem la punct aceste decizii pentru anul viitor, dar și să dăm timp proprietarilor să lucreze la reabilitare și să venim cu facilități ca să susține, nu doar să îi pedepsim pe cei ce nu fac”, a mai spus germanul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ