DISTRIBUIȚI

USR-PLUS își continuă campania electorală pentru fotoliu de primar și locuri în Consiliul Local Timișoara. Dominic Fritz și cei din echipa spun că, spre deosebire de actuala administrație, vor acorda o atenție sporită dezvoltării tuturor cartierelor Timișoarei.

Fritz spune că, pe lângă faptul că atunci când a venit prima dată în oraș, a locuit în Freidorf, a stat de vorbă recent cu oameni din cartiere precum Plopi, Kuncz, Ronaț, Ciarda Roșie, Lipovei, Aradului sau Mehala. ”Timișoara e un oraș tradițional al cartierelor, chiar un oraș al satelor care acum sunt în oraș, dar și un oraș al cartierelor istorice. Cu cât ești mai departe de centru, cu atât mai uitate sunt cartierele din oraș. Există un sentiment comun în toate aceste cartiere, că Timișoara în ultimii 10-20 de ani s-a dezvoltat, dar multe cartiere au rămas pe loc. Multă dezvoltare s-a făcut doar în centru, oamenii se simt uitați. Avem cartiere unde străzile sunt neasfaltate, avem cartiere unde fiecare trotuar este spart, lipsesc grădinițele, nu avem iluminat public. Un oraș modern se conturează pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt acasă . Domnul Robu a avut grijă de centru și de cartierul Soarelui, unde locuiește dânsul. Cu Dominic Fritz prima,r nu vor mai exista discriminări între cartiere”, spus Fritz.

Printre altele, Fritz spune că va monta 1000 de coșuri de gunoi noi prin tot orașul. Candidatul cu origini germane vrea să aducă administrația mai aproape de oameni, dar și să dezvolte cartierele, pentru a le aduce pe toate în secolul 21. Fritz vrea să amenajeze și centrele din cartiere, ca zone de socializare pentru locuitori. Candidatul alianței USR-PLUS la funcția de primar spune că vrea să descentralizeze administrarea orașului, pe model german. În acets sens. vrea să înființeze poziția de manager de cartier în primărie, să facă mici primării de cartiere în zonele mărginașe, să revitalizeze consiliile consultative de cartiere, care există și acum, de pe vremea lui Ciuhandu, dar și să aloce 5% din bugetul orașului ca buget participativ pentru cartiere.

Emanuel David, care candidează pentru un loc în Consiliul Local Timișoara a spus că după alegeri, USR-PLUS va asfalta toate străzile, va reface iluminatul public unde e stricat și-l va introduce unde lipsește, că va amenaja parcări supraterane și subterane în cartiere. De asemenea, David a vorbit despre reabilitarea blocurilor, care trebuie făcută pe alte coordonate. ”Vrem ca până în 2028, toate blocurile construite înainte de 1989 să fie reabilitate termic. Eu personal am locuit într-un asemenea bloc, care de cinci trece printr-un astfel de proces. Am văzut cum administratorii au fost plimbați de la o instituție la alta a primăriei, prin tot felul de procese. Aportul primăriei a fost zero”, a spus Emanuel David. Candidatul a mai vorbit de amenajarea de noi spații verzi și parcuri, dar și de importanța proiectelor mici.

David a spus că centura ocolitoare sau pasajul Solventul sunt proiecte de care orașul nu are neapărată nevoie, o afirmație cam stupidă.Despre centrele din cartiere a vorbit candidatul Ovidiu Merean. ”Centrele de cartiere trebuie să fie locuri de apropiere a oamenilor, care să ajute la reacoagulare, unde cetățenii să socializeze și să-și petreacă timpul liber. Vom ține cont de neovile oamenilor, de dorințele lor, dar și de istoria fiecărui loc”, a spus Merean, despre piețe, piațete sau parcuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ