DISTRIBUIȚI

Noul primar al Timișoarei spune că Grădina Zoologică din oraș este mai degrabă una improprie și va fi închisă în viitorul apropiat. Fritz vrea să refacă totul aproape de la zero, desigur, tot la Pădurea Verde, dar nu știe dacă noul proiect ar putea fi gata până în 2023!

Fritz spune că situația Grădinii Zoologice din Timișoara este inacceptabilă și lucrurile nu mai pot continua așa. ”Situația de la Grădina Zoologică este una deloc acceptabilă. Nu s-au mai făcut investiții de ani de zile. Trăiește cum pe un buget enorm de mic, la limită. Nu există un management profesionist al Grădinii Zoologice. Chiar dacă muncitorii se străduiesc, nu este la standarde europene. Acum o lună sau două au murit cangurii, pentru că avem o problemă cu paza. Acum acest cerb bolnav. E clar că situația de la Zoo nu poate să rămână așa. Vrem să închidem Grădina Zoologică până când o să avem investiții serioase, până când o să avem un concept clar. Vrem să redeschidem o Grădină Zoologică educativă, una bazată pe conservare și biodiversitate, nu una pentru divertisment”, a spus Fritz.

Mama unui copil a postat recent imagini cu un pui de cerb foarte bolnav. Primarul a spus că medicii se ocupă de animal, dar că pronosticul este unul rezervat. Diagnosticul este o indigestie declanșată de faptul că a mâncat prea mult, ceea ce ar putea să ne ducă cu gândul că vizitatorii au hrăniț animalul cu mâncare necorespunzătoare pentru ierbivore, aspect care este afișat ca fiind interzis, dar adeseori nerespectat. ”Starea lui nu este bună, este sub supraveghere. Diagnosticul este indigestie, s-a aglomerat prea multă hrană în stomac. Nu a fost o maltratare. El este bolnav de două-trei săptămâni și șansele sunt mici să se vindece”, a detaliat edilul.

Germanul spune că se va inspira pentru noul proiect din orașele cu care Timișoara este înfrățită, dar că nu are ideea când ar fi gata o Grădină Zoologică care va fi, cel mai probabil, extinsă, deoarece primăria a primit Pădurea Verde. ”O să iau legătura cu cei din Karlsruhe, Szeged, Mulhouse, fiecare oraș are grădini zoologice foarte bine puse la punct. Vom face o analiza, durata o va stabili această analiză. În Oradea a durat trei ani, nu pot spune dacă va dura atât”, a mai spus Fritz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ