DISTRIBUIȚI

Marți, Dragan Petricevic a fost desemnat noul manager al secției de baschet din cadrul clubului de drept public al primăriei, SCM Timișoara. Născut în Bosnia și stabilit în Timișoara, Petricevic va fi în continuare și antrenor, cu un act adițional ce îi conferă atribuții de director tehnic. O ipostază inedită, pe care spune că a acceptat-o deoarece era nevoie de cineva care se afla deja în club.

Practic, Petricevic a rămas ”legat” de club cu contractul inițial de antrenor, dar a semnat un act adițional la angajament, prin care capătă atribuții de director tehnic. ”Manager e așa un termen… Eu am atribuții de director tehnic, sunt în continuare antrenor, dar am semnat un act adițional la contract. Practic, de acum încolo voi avea mai multă muncă. Oricum, eu nu eram străin de ce se întâmplă în Timișoara, am avut și în perioada aceasta discuții cu jucătorii, să-i liniștesc, dacă nu își primeau salariile. Am acceptat tocmai pentru că era nevoie de cineva din club, care să cunoască situația. Dacă tot m-am stabilit în Timișoara, am considerat că trebuie să mă implic. Să fiu de atâta timp în Timișoara, în diverse forme ale acestui club…și să vină cineva din exterior manager…Mai ales în situația dificilă a încheierii acestui campionat și pentru startul viitorului sezon, care va fi la fel de dificil”, explică Petricevic.

Nu am evitat întrebarea dacă, în caz că se reia campionatul, directorul tehnic Petricevic ar putea să-l dea afară pe….antrenorul Petricevic. ”Sigur că dacă, o să-l dau afară imediat (n.r glumește). Eu atribuțiile de director tehnic le văd mai mult ca atribuții administrative. Nu am venit să dau afară pe cineva. Nici nu s-a pus problema aducerii altui antrenor. Directorul Vasile Rușeț mi-a dat asigurări că toți oamenii din secție vor rămâne. Acum se pune problema dacă ei nu vor mai dori sau dacă în viitorul, bugetul de la primăriei nu va avea de suferit. Eu nu am venit să dau oameni afară. Da, contractul este mai la sânge, nu putem depăși bugetul. Dar la secția de baschet nici până acum nu a fost risipă”, a fost răspunsul lui Petricevic, acum antrenor-director tehnic.

Zilele acestea, Federația Română de Baschet va decide dacă, la finalul stării de urgență, se va relua actuala ediție de campionat. Clubul a trimis răspunsul la întrebările trimise de federație cluburilor, referitor la situația jucătorilor și la propunerea de a întrerupe definitiv competiția. Fostul manager, Ilie Trițoiu, a răspuns, la fel ca și ceilalți președinți, că i se pare mai oportună oprirea sezonului. Petricevic ar dori să se mai joace meciuri din acest sezon, dar nu în orice condiții. ”Așteptăm o decizie a Federației Române de Baschet. Eu personal mi-aș dori să se reia campionatul, dar depinde sub ce formă. Dacă se va depăși perioada contractuală e o problemă, pentru că nu avem bugetate aceste cheltuieli. Vom vedea, sperăm să se găsească o formă normală. Cred că niciun club în actualele condiții din România nu va primi un buget suplimentar”, crede Petricevic.

Echipa a făcut ultimul antrenament joia trecută. Astăzi, clubul i-a anunțat pe jucători că dacă doresc, pot pleca acasă, mai ales că au contractele încă în vigoare. ”Astăzi i-am anunțat pe jucători că dacă vor, pot pleca acasă. Până acum nu i-am lăsat pentru că nu știam ce urma să se întâmple, dar starea de urgență se va prelungi până în 16 aprilie. Probabil primii vor pleca sârbii, pentru că la ei restricțiile sunt mai dure ca la noi, nu se poate ieși din casă între orele 20-5. Urmează să vedem cum vor zbura americanii, îi sprijinim cu orice. Ei sunt în continuare jucătorii noștri, noi doar am sistat activitatea. Astăzi nu au avut probleme cu mâncarea, pentru că în continuare se poate cumpăra din restaurante la pachet”, ne-a mai spus Petricevic despre organizarea situației echipei.

SCM Timișoara ocupă locul 6 în campionat.

foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ