DISTRIBUIȚI

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au primit o veste foarte proastă joi seara. Echipa are zece cazuri de coronavirus în lot și încă unul în staff, chiar înainte de data la care trebuia să se joace turneul Cupei României.

De sâmbătă, SCM Timișoara trebuia să fie la turneu la Sibiu, pentru Cupa României. Pe lângă gazde, ar mai fi urmat să joace cu CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu. Oricum, Toate celelalte echipe au cazuri de coronavirus, iar turneul era oricum sub un mare semn de întrebare. Sibiul a și anunțat că nu mai vrea să țină turneul. Altfel, la SCM Timișoara este a doua secție unde apar cazuri, după cea de rugby, de unde, deși nu aveau ce cauta la sală, mai mulți oameni de la secție veneau toata ziua la Sala ”Constantin Jude”. ”În vederea participării la turneul de Cupa României, de la Sibiu, lotul de jucători și staff-ul tehnic al echipei de baschet, directorul clubului și soferii (care erau planificați să facă această deplasare), au fost testați în dimineața acestei zile (15 octombrie), la Spitalul Municipal Timișoara pentru depistarea unor eventuale infectări cu virusul COVID. Din cele 22 de persoane testate, 11 au fost depistate pozitiv (10 jucători și un membru al staff-ului tehnic)”, a anunțat clubul.

Echipa a intrat în acest moment în izolare. Urmează să fie testat și personalul de la sală. ”Activitățile secției au fost sistate, iar toți jucătorii și membrii staff-ului au intrat deja în izolare. Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș va efectua ancheta epidemiologică specifică. În funcție de rezultatele acestei anchete, conducerea clubului SCM Timișoara va lua și alte măsuri ce vor fi recomandate de către DSP. Până la aceste recomandări se sistează orice activitate sportivă în Sala ”Constantin Jude”. Personalul administrativ ce-și desfășoară activitatea în spațiile acestei săli va fi programat pentru testare la Spitalul Municipal Timișoara (cu care clubul SCM Timișoara are contract pentru aceste teste)”, a mai anunțat SCM.

Revenind la secția de rugby, echipa are trei cazuri la jucători.

LĂSAȚI UN MESAJ