Timișorenii vor avea parte de un eveniment inedit în data de 20 martie. Este vorba despre o Eclipsă de Soare care va fi vizibilă ca fiind parțială aproape în toată Europa, în nordul Africii și al Asiei. Eclipsa va fi totală doar în partea de nord a Oceanului Atlantic și a Oceanului Arctic.

Fenomenul spectaculos va putea fi admirat și de timișoreni. Membrii Astroclubului Antares și cei de la Observatorul Astronomic din Timișoara, alături de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest, vor organiza vineri, 20 martie, Ziua Porților Deschise la sediul observatorului din Piața Axente Sever, nr. 1, aflat în zona Piața Bălcescu.

Oamenii vor afla detalii despre eclipsă și totodată vor vedea instrumentele de care dispune observatorul. „La acest eveniment colaborăm cu Observatorul Astronomic. Acțiunea este deschisă publicului, iar intrarea este gratuită. În 20 martie, începând cu ora 10.00 noi vom fi acolo. Eclipsa începe la 10.41, timp local și maximul este la 11.50 și ține până la ora 13.00, aproximativ. Noi vom fi acolo între 10.00 și 14.00”, ne-a declarat Andrei Juravle de la Astroclubul Antares.

Astrologii îi sfătuiesc pe oameni să folosească ochelari speciali pentru eclipsă. Dacă nu găsesc de cumpărat, ei își pot confecționa din folie Baader Astrosolar ND5.

Nicoleta POPA
(sursa foto: www.panoramio.com)

LĂSAȚI UN MESAJ