Asociația EcoStuff România, cunoscută pentru realizarea cunoscutului pod din PET-uri peste Bega, a lansat în luna februarie un proiect inedit, numit ”Schimbăm pietonala”. Timișorenii au fost încurajați să vină cu propuneri de tablouri realizate din capace de plastic, care vor fi expuse pe pietonala Mărășești din Timișoara. Înscrierile s-au terminat, iar în total au fost propuse în jur de 35 de idei, fiind alese opt. Acestea vor fi expuse pe pietonală de Ziua Europei.

“Schimbăm pietonala” este primul pas al proiectului “Urban Intervention TM” care presupune redarea temporară către comunitate a unor spații din Timișoara sub formă de artă mai mult sau mai puțin convențională, iar tema concursului de proiecte este “Timișoara.mediu.artă.participare”. În total au fost propuse în jur de 35 de idei, cele mai multe venite din partea elevilor. „Au fost propuse cam 35 de idei, dar nu știu dacă au fost 35. Foarte puțin în comparație cu ce ne-am așteptat. Cele mai multe idei au venit din partea elevilor de Liceul de Arte Plastice din Timișoara”, ne-a spus Radu Rusu, președintele EcoStuff România.

Din totalul propunerilor au fost alese opt lucrări. Trei dintre ele de către sponsorii proiectului, una a fost aleasă de timișoreni în urma unui sondaj realizat pe pagina de Facebook a EcoStuff România, iar restul au fost alese de organizatori. „Lucrările vor fi realizate cu ajutorul voluntarilor. Vom primi capacele din plastic, vom cumpăra materialele necesare și ne apucăm de lucru. Fiecare lucrare va fi realizată din aproximativ 10.000 de capace și are o dimensiune de trei metri lungime și trei metri lățime, o formă pătrată”, ne-a mai explicat președintele EcoStuff.

EcoStuff România mai are cinci tablouri pe care le oferă spre „adopție”. „Mai avem cinci tablouri pe care le oferim în schimbul unor sponsorizări. Fiecare tablou va fi însoțit cu informații despre cine a realizat lucrarea, cine o susține, dar și informații legate de plastic, poluare și protecția mediului, pentru că acest proiect are și caracter educațional”, a mai spus Radu Rusu.

În afară de propunerea aleasă de timișoreni, restul au fost postate în variantă alb-negru pe pagina proiectului pentru că organizatorii vor să creeze suspans. „Vrem să fie o surpriză pentru că ele arată foarte bine în variantă colorată”. Tablourile vor fi expuse pe pietonala Mărășești în perioada 9 – 24 mai.
Nicoleta POPA

Schimbam pietonala – Galerie Foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ