DISTRIBUIȚI

La peste 10 de luni de când pandemia a mutat învățământul într-o mare proporție în online, statul român încă mai are de rezolvat problema echipamentelor electronice pentru elevii fără posibilități. De data aceasta, în Timiș vor veni aproape 2000 de laptopuri, prin programul Rose, desfășurat în parteneriat cu Banca Mondială. De asemenea, alți copii vor primi tablete.

Necesarul de laptopuri a fost stabilit ca urmare a unui inventar făcut în lunile august și septembrie. Laptopurile vor veni pentru elevi de liceu fără echipamente și din familii cu posibilități reduse, care învață în 38 de licee din județ. Cele mai multe, 125, vor fi repartizare Colegiului Tehnic I. C. Brătianu (fostul MIU) din Timișoara, iar cele mai puține, 6, vor merge către Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon” din Timișoara. ”Suntem la 95% din nevoie acoperită. Mai avem nevoie de 400 de echipamente pentru a acoperi necesarul stabilit în decembrie”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu.

De asemenea, în cadrul unui proiect din care mai fac parte județele Cluj și Iași, se vor distribui tablete pentru elevi. În Timiș, 16 elevi care au media generală peste 9 și media la Purtare 10 vor primi tablete noi. În Cluj, 28 elevi vor primi echipamente în acest program, iar în Iași, 8. Inspectoratul Școlar Județean Timiș va repartiza tabletele la elevi din orașele Gătaia, Ciacova, Recaș și Sânnicolau Mare.

Deocamdată, nu este clar dacă din 8 februarie se va reveni la cursuri în bănci. O decizie se va lua și în funcție de situația epidemiologică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ