DISTRIBUIȚI

De vineri, europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru are oficial cabinet deschis la Timișoara, unde cetățenii pot veni pentru diverse probleme. Deschiderea oficială a fost un bun prilej de discurs electoral pentru Dominic Fritz și Cristian Moș, care i-au atacat mai dur ca altădată pe Robu și Dobra, ușor într-un mod chiar deplasat.

Dragoș Pîslaru mai are cabinete de europarlamentar deschise la Satu Mare, Baia Mare și Oradea și spune că deschiderea celui de la Timișoara a fost amânată și din cauza pandemiei. ”Avem o misiunea, să dăm o șansă ca data viitoare când avem conferință de presă, să treacă o persoană vârstnică sau un tânăr care să spună că România a început să prindă curaj în Europa. Această delegare a reușit să vină un lucru care de altfel așteptat. Delegația USR este cea mai puternică delegație a României în Parlamentul European, cea mai dinamică și cea mai eficientă și una dintre cele mai importante delegații din Parlamentul European”, s-a lăudat Pîslaru.

Dominic Fritz a spus că, cu cifre care pot fi discutabile dacă ținem cont că Oradea are o populație sub cea a Timișoarei, că Timișoara are o absorbție redusă a fondurilor europene. ”România are rata cea mai scăzută de absorbție de fonduri europene și asta nu numai din vina Guvernului național, ci și a autorităților publice locale. Vedem că din ce în ce mai multe administrații locale au înțeles sistemul și au reușit să atragă fonduri, și autorități care nu au reușit. Comparație între trei orașe conduse de primari PNL arată că Timișoara a atras sub 1600 de euro pe cap de locuitor, Clujul, 2200, iar Oradea, 3500 de euro”, a spus Fritz.

Conferința stradală a căpătat și accente de paranoia, cu acuzații spre robu că e naționalist. Fritz spune că va crea o structură separată de primărie pentru implementarea fondurilor europene. ”Vom crea o unitate de implementare pentru atragerea de fonduri europene, cu oameni care toată ziua să scrie proiecte. Timișoara are de ales între cineva care ca model naționalismul, izolare de Europa, sau cineva care înțelege Europa, care este european, care și înțelege viziunea europeană și care va redeschide Timișoara spre Europa, și nu doar spre banii europeni, ci spre oamenii europeni”, a spus Fritz.

 

Cristian Moș a spus, și mai agresiv, că USR vrea să-i distrugă pe Nicolae Robu și Călin Dobra. ”Vom distruge caracatița USL, îi vom distruge pe domnul Robu și domnul Dobra”, a spus Cristian Moș. Alt candidat pentru Consiliul Județean Timiș, Radu Olajos, a spus că în județ nu există manageri care să implementeze corect proiectele pe fonduri europene. ”Nu avem manageri. Este ca și cum am avea un tractor de ultima generație, pe un câmp extrem de fertil, dar îl conduce un amator”, a spus Olajos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ