DISTRIBUIȚI

De miercuri, timișorenii pot admira o expoziție cu fotografii ce surprind marile personalități ale culturii franceze din secolul al XIX-lea, realizate de artistul Nadar. Miercuri, la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul expoziției, care va fi pe simeze până la toamnă.

Expoziția ”Marile portre ale lui Nadar” cuprinde fotografiile realizate de Felix Tournachon, artist care a transferat complexitate portretelor din pictură și sculptură în fotografie, unde a surprins mai ales boemia pariziană a vremurlor sale contemporane. Artistul este cunoscut mai ales pentru albumul ”Pantheon 1854-58”, cu 300 de portrete ale scriitorilor, actorilor, cântăreților și dansatorilor. La Muzeul de Artă vor putea fi admirate porretele lui Charles Baudelaire, Théeophile Gautier, Alexandre Dumas, Pierre Joseph Proudhon, Emile Zola, Giuseppe Verdi, Hector Berlioz,Sarah Bernhardt sau cu marele poet polono-lituanian Adam Mickiewicz.

Vernisajul expoziției va fi miercuri, 23 iunie, de la ora 18. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 15 septembrie. Expoziția e realziată în parteneriat cu Asociația Jeu de Paume, Mediateca arhitecturii și patrimoniului din Franța, Institutul Francez.

LĂSAȚI UN MESAJ