DISTRIBUIȚI

O familie de sirieni a fost prinsă de polițiștii de frontieră marți seara la Comloșu Mic, după ce trecuse ilegal frontieră. Este vorba de patru persoane, ale căror raport de vârstă este șocant pentru lumea occidentală.

Sirienii au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Lunga. La scurt timp după ce au fost identificați că au trecut ilegal frontier din Serbia, femeii însărcinate din familie i s-a făcut rău. Polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor și au chemat un echipaj medical care să ducă gravida la Spitalul Orășenesc Jimbolia. Celelalte trei persoane au fost duse la sediul sectorului pentru verificări, unde a ajuns și femeia cu stări de rău, după ce a fost stabilizată. Toți au fost supuși triajului epidemiologic.

În urma verificărilor a reieșit că grupul de patru persoane este o familia. Femeia de 37 de ani e bunica, bărbatul este soțul tinerei și are 27 de ani, în timp ce soția sa gravidă și cu o fetiți de 1 an are doar 15 ani! Cei patru intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. urmează să fie preluați de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ