DISTRIBUIȚI

Decăderea reală a fotbalului timișorean, în contrast cu declarațiile de emfază ale celor de la Poli și Ripensia, este tot mai evidentă în convocările la naționalele de juniori. Echipa U18 este într-un stagiu centralizat de pregătire la Timișoara, fără niciun jucător din oraș în lot. De asemenea, la U19 sunt convocați doi jucători care au trecut prin fotbalul timișorean, dar fără a se naște aici.

Naționala U18 se antrenează de sâmbătă la LPS Banatul. Lotul este pregătit de arădeanul Daniel Oprescu. În lot nu există niciun copil din Timișoara, iar în contextul în care vorbim de generații de 2004, se vede cât de lipsite de acoperire reală sunt declarațiile bombastice ale celor de la SSU Poli și Ripensia, care ambele se laudă cu marile lor centre de copii și juniori. Revenind la cei care au fost convocați, echipa U18 va disputa în 3 și 5 august două jocuri amicale de verificare cu reprezentativa similară a Bosniei și Herțegovinei, pe ”Dan Păltinișanu”.

De asemenea, și reprezentativa U19 va avea acțiuni în perioada următoare. Aici sunt convocați portarul Alexandru Borbei, născut la Petroșani și trecut și pe Poli, de unde a fost vândut la Lecce, plus mijlocașul Doru Andrei, bucureșteanul din lotul lui SSU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ