DISTRIBUIȚI

Timișorenii și timișenii vor mai asista o vreme la lupte dintre PNL și USR-PLUS. Ca o premieră, a fost ales doar unul dintre cei doi viceprimari al orașului, Ruben Lațcău, propunerea USR-PLUS, în timp ce Cosmin Tabără, candidatul propus de liberali, nu a fost votat.

După discuții despre cum să se voteze, dacă pe același buletin sau pe două, s-a trecut la vot. Ruben Lațcău a fost votat cu 23 de voturi, iar pentru Tabără au fost 8 voturi pentru, 2 abțineri și 13 împotriva. Au lipsit de la ședință social-democratul Sebastian Răducanu și liberalul Adrian Lulciuc, ambii plasați în izolare de 14 zile. Cei care nu au dat voturi valide au fost, aparent, cei de al Pro România, Marius Craina și Roxana Iliescu. Astfel, pentru Lațcău au votat cei 13 consilieri USR-PLUS, cei 8 liberali și cei doi consilieri de la PSD, Radu Țoancă și Andra Lăpădatu. Tabără s-a trezit votat doar de liberali. cei de la USR nu au votat și viceprimarul liberal de care Fritz spunea că are atâta nevoie deoarece nu ar fi siguri de garanția unui post de vicepreședinte la consiliul județean.

Radu Țoancă de la PSD i-a certat, aparent, pe cei din PNL și USR-PLUS. ”Ce se întâmplat în urmă cu câteva minute, nu erau aceste vremuri atât de tragice, era foarte comic. Aveți 82% în Timișoara și 73% la CJT. Nici măcar în anii 1990-2000 Convenția democrată nu a avut atâta susținere câte voturi ale timișorenilor sunt în zona dreptei. Noi de la PSD suntem implicit la stânga. Eu personal am mari îndoieli că cei de la USR sunt de dreapta, iar PSD este de stânga. Dar este percepția publică masivă. Asta vedem de pe margine. Cei doi iubiți care și-au jurat dragoste veșnică ne-au la o nuntă la care lucrurile sunt deja deteriorate”, a spus Țoancă, ironizând alianța dintre liberali și partidul lui Fritz.

Fritz a spus că vinovații pentru situație nu sunt în sală, o săgeată clară la adresa lui Alin Nica. ”Vinovații pentru această situație penibilă nu se află în sală. Noi ca să putem guverna avem nevoie de o majoritate stabilă în acești patru ani. Această majoritate are nevoie de o bază clară de încredere și de corectitudine din partea tuturor partenerilor. În consiliul local avem nevoie de o relație bună, la fel și în consiliul județean. Din păcate, până în acest moment, nu știm ce fel de majoritatea vom avea la CJT. Știm ce-și dorește primarul Timișoarei. Abia așteptăm să-l votăm pe Cosmin Tabără ca viceprimar. Noi nu putem încheia însă un parteneriat la jumătate. Noi cei din USR-PLUS avem nevoie de o înțelegere firească și în CJT. Se poate vota proiectul oricând, și mâine. Eu nu sunt împotriva lui Cosmin Tabără, pe care îl consider un om integru și doritor de a se implica”, a declarat Fritz.

Fostul viceprimar Dan Diaconu a luat și el cuvântul și a spus că PNL și-a respectat promisiunea. Diaconu a sugerat că USR a făcut alianță cu PSD.  ”Aș spune că e o zi tristă. Din punct de vedere al grupului PNL lucrurile au fost clare. Am spus onest că vom vota ambele variante, pentru că suntem în consiliul local și înțelegem că e nevoie de viceprimari. Sunt un pic surprins de rezultatul votului și nu am cum să nu fiu surprins, pentru că și la votul pentru Ruben Lațcău, și la votul pentru Cosmin Tabără s-a identificat o majoritate, dar nu majoritatea pe care ne-am fi dorit-o astăzi în consiliul local”, a spus Diaconu.

Tabără a amintit ce probleme presează orașul, în prag de iarnă. ”Nimeni nu trebuie să-și justifice votul astăzi. Noi ca PNL, din punctul meu de vedere, ne-am ținut promisiunea, am venit cu propunerea să votăm și candidatul USR, pentru a debloca situația existentă la Timișoara. Deoarece ne confruntăm cu probleme reale. Suntem în prag de iarnă, este posibil să vină zăpada, vine frigul, sunt probleme la Colterm care trebuie rezolvate. Noi nu putem sta să așteptăm ce se întâmplă în alte consilii locale sau la consiliul județean”, a precizat Tabără.

Tot în ședința de consiliu local s-au votat și comppnențele comisiilor:

  1. Comisia de buget-finanțe: Andrei Meșter, Ovidiu Merean, Dan Diaconu, Sebastian Răducanu și Radu Țoancă.
  2. Comisia de dezvoltare urbanistică: Răzvan Nrgrișanu, Ana Munteanu, Pala Romocean, Lorenzo Barabas, Constantin Sandu
  3. Comisia pentru amdinistrarea domeniului public și privat. Rodica Militaru, Vlad Boldura, Aida Szilagyi, Adrian Lulciuc, Lucian Căldăraru
  4. Comisia pentru administrație locală juridică: Dan Reșitnec, Florin Ilca, Raul Ambruș, Daniela Mariș, Corxana Iliescu.
  5.  Comisia pentru cultură, știință, învățământ, sport: Răzvan Stana, Jorge Gonzalez, Simion Moșiu, Andra Lăpădatu, Marius Craina, Cosmin Tabără, Ana Munteanu
     

     

 

LĂSAȚI UN MESAJ