„La New-York s-a deschis de curând un atelier de bărbierit, care cu siguranță este cel mai original din toate câte există nu numai în țara dolarilor, ci în lumea întreagă.
Într-un hotel mare sunt aranjate pentru acest scop încăperi spațioase. Abia poți crede că te afli la un bărbier, când intri înăuntru și ești poftit să ocupi loc într-o splendidă grădină de iarnă, împodobită cu plante exotice, până se eliberează un scaun în atelier.
Timpul așteptării îți trece foarte repede și plăcut, ascultând sunetele unei orchestre ascunsă în dosul unui grup de palmieri și bând ceai, cafea etc. ce-ți sunt servite după dorință.
Sala de așteptare e despărțită de ateliere prin coridoare pline cu verdeață, în sălile de tratament sunt 42 de scaune de bărbierit, 32 mese de manicurat și 15 aparate pentru tăiat părul. În primul etaj, separat de celelalte săli, e salonul de înfrumusețare pentru dame, care încă în ce privește aranjamentul oferă tot ce închipuirea poate concepe mai frumos și mai modern.
Toate sălile de tratament sunt legate cu camerele de serviciu provizorii și pentru un sistem de conduct electric, care după felul butonului pe care apeși, îți procură repede și fără zgomot apa de păr dorită, un săpun nou sau recvizitele de manicurat și alte asemenea.
E de prisos să mai amintim că toate cerințele igienice și sanitare în privința părului sau a pielei sunt observate și îndeplinite cu cea mai mare strictețe.
Aranjarea acestui magazin modern de bărbierit, care poate satisface zilnic trebuințelor a 1500-2000 persoane, a costat suma rotundă de un sfert de milion de dolari.
Durere: ziarele engleze, din cari extragem informația aceasta, nu spun și cât costă bărbieritul sau tăiatul părului în acest local de lux”.
[„Patria”, Anul IV, nr.6, Cluj, 12 ianuarie 1922]