DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Artelor Timişorene, organizată de Primăria Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului, va avea loc în perioada 5-11 iunie. Pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei – muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori şi designeri – vin în întâmpinarea publicului, manifestându-se liber în tot centrul istoric.

Parteneri: Facultatea de Arte şi Design Timişoara din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Filarmonica „Banatul” Timişoara, Teatrul German de Stat din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, Asociaţia Culturală Noua Acropolă, Fundaţia Interart Triade, Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, Teatrul Ţache, Asociaţia Cultural-Educaţională Melopolis, Violette Boutique des Fleurs, Tourmaline Boutique, Creativity Studio, Cărtureşti, Asociaţia Noi Re-Creăm.

Festivalul are o amploare extraordinară. Piaţa libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, sălile studio ale teatrelor, sălile colegiilor, florării, librării se vor transforma în spaţii pentru derularea atelierelor cu teme atât de diferite pe cât sunt de interesante. Iată câteva dintre manifestările în aer liber, separat de zecile de ateliere în spaţiile închise.

„Calea florilor” este un atelier de ikebana şi atelier de caligrafie kanji. Atelier deschis – “Parfumul câmpiei în centrul oraşului”, un atelier de ţesături care pot fi expuse în diferite situaţii, locaţii, care să transfere imaginaţia undeva într-un colţ de natură. „Culoarea ne însoțește” – acțiune prin care studenții vor tricota materiale colorate circulare cu care vor îmbrăca vesel bilele din zona redată pietonilor. Este o acțiune ce intră în sfera knitting graffiti, o artă ce devine din ce în ce mai agreată de publicul iubitor de culoare și materialitate. „Piatra de la Rosetta” este un atelier practic de realizare şi prelucrare a unui basorelief şi expoziţie de reproduceri arheologice. „Construcţie tranzitorie” – realizarea unui proiect care constă într-o construcţie spaţialo-cromatică de mari dimensiuni, trecută prin mai multe posibilităţi ale figurării.

Mirabela Vlad

 

LĂSAȚI UN MESAJ