DISTRIBUIȚI

Filip Adrian Petcu, cel pe care Alin Nica l-a numit director interimar la Muzeul Național de Artă, după Victor Neumann, a devenit director plin. El a câștigat oficial concursul, pentru care, de altfel, a fost unicul candidat.

Concursul a avut loc la data de 12 august. În prima etapă, Petcu a luat 9,11, iar apoi, la interviu, a primit 933, astfel că nota finală este 9,22. Reamintim că fostul director, Victor Neumann, a contestat vehement notarea de la evaluare și a deschis un proces in instanță. Neumann devenise director în perioada în care Consiliul Județean Timiș era condus de PSD. Anterior, de la Muzeul Național de Artă a plecat, tot cu scandal Marcel Tolcea, adus pe vreme PDL-ului, mai exact, a lui Constantin Ostaficiuc.

Cu muzeul dijn Palatul Baroc mereu un ”măr” al discordiei politice, iată că ka acest concurs, în urma condițiilor impuse, a fost candidat unic. În urma evaluării, ceilalți directori de muzee din Timiș au rămas pe post: Claudiu Ilaș la Muzeul Banatului și Dan Radosav al Muzeul Satului. La finalul anului trecut, Muzeul de Artă a devenit și muzeu național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ