DISTRIBUIȚI

Informatica Timișoara a fost eliminată din sferturile Cupei României, după înfrângerea pe teren propriu, la scorul de 4-3 în fața Dunării Călărași. Bănățenii au condus la pauză și au avut apoi și un avantaj de două goluri, care s-a dovedit insuficient până la final.

Jocul a fost alert de la început. aramă a tras în bară pentru oaspeți, la o fază care portarul Roberto Voin a și avut nevoie de îngrijiri medicale. Dunărea a deschis scorul din minutul 4, prin Yanez Galan. Ambele echipe au avut însă faze bune, iar peste cinci minute, cu o execuție sigură, Valentin Ilaș a egalat. Pe fondul de joc foarte disputat, oaspeții au cerut al doilea galben la o intrare dură a lui Ilaș, dar arbitrii nu au dat nimic. Cu 2,8 secunde înainte de finalul primei reprize, Răzvan Plopeanu a marcat după o fază în viteză, și gazdele au intrat cu 2-1 la vestiare.

Avantajul moral a crescut și mai mult la reluarea jocului. Din minutul 23, Stojan Milovac a marcat cu un șut greu, din unghi. Peste un minut, Galan a respins salvator de pe linia porții, la o fază la care Darko Ristic cerea gol. Până la urmă, Călărașiul a reușit să revină în joc. În minutul 31, Movileanu a marcat pentru 3-2. Informatica nu a mai rezistat foarte bine fizic, iar în minutul 35, Krstic a egalat. Peste un minut, același Movileanu a marcat pentru 3-4. Finalul meciului a fost disputat, cu gazdele care au reclamat un henț în careu, dar și o intrare dură la Darko Ristic, în ultimul minut. Tabela a rămas însă neschimbată.

Valentin Ilaș a explicat după meci situația grea de la Informatica. ”Înfrângere foarte dureroasă zic eu. Am avut jocul în mână. Am reușit chiar în cinci oameni să ducem scorul la 3-1. Am avut posibilitatea să închidem meciul de două sau de trei ori. Am avut bară, Stojan și Darius Nastai au ratat cu poarta goală. Cred că dacă făceam 4-1 nu cred că se mai putea întâmpla nimic, cred că eram calificați. Dar asta este. Am avut o echipă formată din cinci-șase jucători și oboseala și-a spus cuvântul pe final. Eu nu contest arbitrajul. Eu mă uit la echipa noastră, ce jucăm, ce facem. Cred că noi am greșit, am făcut greșeli copilărești. Noi i-am adus în meci cu niște chestii banale, de joc, pe care le-am discutat înainte și nu le-am respectat. Poate și din cauza oboselii. Dar nu avem ce face, mergem înainte. Pe Nemițanu nu l-am băgat în prima repriză, am văzut că merge bine echipa, iar în nebunia mea, chiar eram focusat la meci. Probabil dacă mi se transmitea…Este vina mea că nu l-am băgat, n-am nicio explicație. după meci mi-a zis cineva din conducere că de ce nu a jucat. Eu cred că am făcut un meci bun în șase oameni. El nici nu a venit la antrenament, ca să spun adevărul, nici celălalt Răzvan. El a intrat bine, s-a luptat. Nemițanu este alt tip de jucător, este mai tehnic, dar nici nu au fost la antrenament să primească minute. Eu trebuie să iau decizii din teren, unii lucrează. Nu putem emite pretenții. Cred că am făcut mult peste măsură, calificarea cred că era cireașa de pe tort la ceea ce a fost la noi anul acesta. Noi schimbăm jucătorii la două-trei luni, sunt nemulțumiți, pleacă, aduce, jucătorii care lucrează, care nu se concentrează doar pe futsal și asta se vede și în teren”, a spus, sincer, antrenorul-jucător al Informaticii.

Omologul Marian Șotârcă nu a fost nici el încântat de arbitrii Ovidiu Curta și Romulus Pop, care au avut o prestație slabă. ”Un meci foarte disputat, mă bucur că am avut putere să revenim de la 3-1. Cu atât mai mult, victoria e mai frumoasă. Cred că am dominat meciul, au avut și ei destule ocazii. În prima repriză, noi am ratat foarte mult și practic, ei, în prima repriză, din trei șuturi sau patru ne-au dat două goluri. Eu consider că afza cu Ilaș era de cartonaș galben. Jucătorul nostru își făcuse preluare către centru, să șuteze. Dar, dacă arbitrii așa au dat…Aj făcut destul de multe greșeli, și de o parte și de cealalată. E greu să ne apărăm Cupa, Imperialul are o echipă foarte bună. Vom vedea și tragerea la sorți, unde se va juca. Dar Imperialul are o echipă foarte bună și e greu să le anul asta cineva un trofeu”, a precizat Șotârcă.

Pentru Informatica urmează acum primul joc din play-off, programat luni de la 18,30, pe terenul lui Imperial Wet Miercurea Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ