DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță apariția a două noi focare de coronavirus în județ. Este vorba de Primăria Municipiului Timișoara și Primăria Comunei Giarmata. În județ, acum sunt șapte focare active. 

La primăria din Timișoara au depistate 6 cazuri. Din primele informații neoficiale, primarul Dominic Fritz nu e printre cei infectați. la primăria din Giarmata au fost depistate 5 cazuri. De câteva zile, instituția anunțase despre primele cazuri pe pagina de Facebook a primăriei. DSP a declarat astăzi închis focarul de coronavirus de la Penitenciarul Timișoara, unde au fost depistate 6 cazuri la ultima declarare de focar de infecție.

Iată celelalte 5 focare active:  Cămin de bătrâni Timișoara – 84 de cazuri; Cămin de bătrâni Chișoda – 30 de cazuri; Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sinersig – 28 de cazuri;  Cămin de bătrâni Timișoara – 21 de cazuri; Asociație Timișoara – 5 cazuri.

UPDATE: Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că cele șase cazuri au apărut la angajații Direcției Tehnice. Iată comunicatul integral:

Primăria Municipiului Timișoara a fost înștiințată astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Timiș de existența a 6 cazuri confirmate cu COVID19. Instituția a devenit potrivit definiției legale focar în supraveghere.  Cele 6 persoane activează în cadrul Direcției Tehnice unde va începe ancheta epidemiologică și testarea angajaților. Până la aflarea rezultatelor testelor, toți angajații direcției sunt în telemuncă.  De asemenea, s-a început efectuarea dezinfecției atât în birourile direcției tehnice, cât și în alte birouri din cadrul instituției care au colaborat, în ultima perioadă, cu angajații direcției tehnice. Activitatea în birouri a fost oricum redusă datorită zilelor libere de sărbători și ca urmare a reorganizării muncii celor 600 de angajați, în ture și în sistem telemuncă. Focarul se va stinge în termen de 14 zile dacă nu va mai fi identificat niciun angajat pozitiv Covid-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ