DISTRIBUIȚI

Fosta clădire a fostului Grup Școlar ”Iulian Drăcea”, de pe Calea Aradului e pe cale să redevină școală, după ani de zile în care a stat părăsită. În clădire nu vor veni din nou liceeni, ci elevi de școală generală. Autoritățile locale fac un demers să preia clădirea, care acum este în proprietatea Ministerului Educației și Cercetării, iar demersurile similare se vor face și pentru clădirea în care a activat timp de zeci de ani Grupul Școlar de Poștă și Telecomunicații. 

Consilierii locali timișoreni au votat înaintarea propunerii pentru o hotărâre de guvern prin care clădirea fostului liceu să revină autorităților locale, ca bun de interes local. Acolo ar urma să fie mutați elevi de la Școala Generală nr 19 ”Avram Iancu”.  Motivul este că în preajma școlii, pe bulevardul Cetății, nu este loc de noi corpuri, cum s-a procedat pentru Școala Generală 16, din zona Tipografilor. ”La Școala Generală nr. 19 ne confruntăm cu un deficit mare de spațiu. Noi suntem pe procedura de achiziție de containere pentru mai multe școli, pentru că nu avem loc să construim. Sunt mule lucruri pe care le-am făcut pentru extinderea spațiilor de învățământ, dar în unele locuri nu avem cum să creăm noi spații de învățământ”, a spus primarul Nicolae Robu în ședința de consiliu local.

Grupul Școlar Agricol ”Iulian Drăcea”, una dintre școlile cu cele mai mici rezultate la BAC, s-a desființat în 2015, după ce anterior, i s-au redus clase, ca o decizie a Inspectoratului Școlar Județean. De altfel, într-o vreme se dorea ca IȘJ să se mute din sediul de pe C.D. Loga pe Calea Aradului, dar până la urmă, instituția a ajuns la fostul sediu al Direcției Apelor Române, de lângă Academia Română. Acum, clădirea e goală. ”Nu s-a făcut nimic acolo. Era în discuție să se construiască un nou sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean. Nu s-a început construcția și din păcate s-a degradat totul. Noi avem de investit puțin de îndată ce se va face transferul. Merită să investim. Din păcate, de ani mulți, și nu dau vina pe IȘJ, acolo este în degradare totul, pentru că este un spațiu nefolosit”, a mai spus primarul.

Dikn 2015, clase cu profil agricol există la Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde”, fostul Liceul Silvic, din zona Pădurii Verzi.

De asemenea, consilieri locali timișoreni au votat și pentru ca cei din Comisia de Negocieri cu Terți să trateze pentru închirierea spațiului unde funcționa înainte Grupului Școlar de Poștă și Telecomunicații, din sediul central al Poștei în Timișoara.  Acum, după schimbarea șefilor la Compania Națională Poșta Română, Robu spune că se pot purta discuții, pentru a reabilita școala. ”În zona centrală vrem să obținem no spații. De la Poșta Română am încercat de multe ori, nu a aveam un interlocutor partener. Ei bine, acum avem”, a spus primarul. La Sucursala Regională Poșta Română Timișoara, director e din acest an consilierul local PNL Adrian Lulciuc.

Săptămâna aceasta, edilul a anunțat că se vor aloca bani prin Programul Operațional Regional pentru renovarea Liceului Waldorf Timișoara.

foto: timisoreni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ