DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a pregătit un regulament care ar trebui să evite ca în Timișoara să mai apară areale locuite, dar din care să lipsească lucrurile esențiale. În acest sens, orașul va avea un regulament ce urmează a fi votat de consiliul local.

Regulamentule  făcut mai ales cu gândul că viitoarele platforme industriale vor deveni cartier eși pentru a preveni conceperea lor fără rețea de utilități publice, străzi sau școli, parcuri sau grădinițe. ”Prin Planul Urbanistic General am stabilit mai multe zone care acum sunt pline de ruine industriale și betoane și care vor trece prin proiecte de regenerare urbană și transformate în cartiere de locuințe sau zone cu funcțiuni mixte. Prin acest regulament ne asigurăm că dezvoltarea acestor noi cartiere se va face în urma unei negocieri între proprietari și primărie tocmai pentru a stabili unde e nevoie de școală, de parc sau de spital. Vedem atâtea cazuri de cartiere construite în ultimii 30 de ani, în care lipsesc obiective absolut cruciale pentru un oraș modern: nu au grădiniță, nu au parc, sunt drumuri fără trotuare și multe alte aberații. Bătălia cea mare pentru viitorul Timișoarei, adică pentru a asigura prosperitate orașului pentru următorii 10-20 de ani, este o bătălie pentru calitatea vieții în oraș”, spune primarul Dominic Fritz.

Cei care vor transforma zoen industriale vor trebui să facă un masterplan, aprobat pe viitor de consiliul local, care să explice exact unde se va locui și ce obiective publice vor exista, înn acest sens fiind vizate: trama stradală, infrastructura edilitară, spațiile verzi, locuri de joacă pentru copii, piațete, instituții publice de învățământ, sănătate, locuinţe sociale. Cu ajutorul studiilor de fundamentare din masterplan, se vor face planurile urbanistice zonale, care vor fi, astfel, mai apide ca timpd e aprobare, spun reprezentanții primăriei.

În Timișoara, 530 de hectare de teren sunt prevăzute pentru urbanizare, conform planului Urbanistic General. Asta înseamnă 6,5% din intravilanul orașului. Spre exemplu, o zonă unde totul se va schimba radical e Calea Stan Vidrighin, unde majoriattea fabricilor și-au oprit activitatea. Multe deja se știe că vor fi puse și la pământ pentru a face locuri pentru investiții imobiliare.

Regulamentul e accesibil aici.

 

 

2 COMENTARII

  1. Aveți grija la Calea Buziaș ului, care a fost zonă industriala! Dezvoltatorii vor construi acolo blocuri de locuit! Nu sunt parcuri, nu sunt grădinițe! Speram ca vor fi!

  2. Cand o sa-i vina randul si zonei Traian -Printul Turcesc -Saguna ? una din cele mai vechi zone incarcate de istorie , a fost lasata in paragina, numai carpeala pe ici pe colo cate un petec de asfalt in rest praf, mizerie , poluare ,trotuare sparte ,cladiri care sta sau se darame cu ziduri cojite . Ce face primarul Dominic , nu vede el , are ochelari de cal cand trece pe aici ? Pai va spunem noi , sa mai vizitati si aceasta zona si sa incepeti odata modernizarea! Ca cetatenii sau saturat de vorbe si de trei baloane argintii cu care impodobiti zona de sarbatori !

LĂSAȚI UN MESAJ