DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz ne-a obișnuit cu dezvăluirile despre problemele pe care le tot descoperă în primărie, direcțiile și societățile comerciale subordonate. În noul ”episod”, germanul a povestit de alte mari probleme de la Colterm, unde a existat o datorie care era să genereze executarea silită a primăriei.

Datoria care era să blocheze un oraș întreg este către furnizoruld e gaze naturale E On, față de care Colterm are nenumărate datorii istorice. de altfel, pentru gaz s-a ajuns în situația rușinoasă ca banii să trebuiască să fie plătiți înainte, tocmai pentru că furnizorul nu mai vrea să fie ”țepuit” De Colterm! Ei bine, una dintre aceste datorii istorice a fost cea care era să genereze executarea silită a primăriei, conform declarațiilor lui Fritz. Datoria a fost între timp eșalonată. ”E o datorie de 46 de milioane de lei pe care trebuie să o o achităm. Am avuț o discuie cu reprezentanții companiei E On. 1 martie a fost termenul la care Primăria Timișoara ar fi fost executată pentru facturi neplătite din 2013 la Colterm. Noi am început să plătim facturi din 2013!. Am început să facem câteva plăți, doar ca să nu fie executată primăria. 46 de milioane de lei nu le putem scoate așa din buzunar. Datoria trenează de peste 8 ani și abia acum ne apucăm să o achităm din urmă”, a povestit Fritz.

Tot referitor la Colterm, primarul a mai spus că s-a contractat un credit în condiții totale dezavantajoase pentru bancă. ”Colterm a luat 35 de milioane de lei împrumut în 2019 de la OTP Bank, în condiții incredibil de dezavantajoase. Există un raport al Curții de conturi de acum câteva săptămâni și încercăm să deslușim ce s-a întâmplat. Credit pentru care primăria a garantat și trebuie să plătească 3,5 milioane d elei pe lună. Plățile au început în noeimbrie. Ce este ciudat? 1. Împrumutul a fost luat pentru cheltuieli curente. 1. Colterm nu a luat direct creditul de al OPT Bank, ci a apelat la un consultant financiar, un interimar care a primit pentru un contract d econsultanță peste 300.000 lei și s-au plătit comisioane de 600.000 de lei, cu toate că este un credit incredibil de dezavantajos, care are niște dobânzi care sunt la fel de mari ca și creditul. Nicăieir nu reiese că acest consultant a avut discuții cu altă bancă”, a mai dezvăluit Fritz.

Despre fostul director Bogdan Nanu, Fritz nu a mai spus că a achiziționat o mașină de serviciu nouă înainte să-și dea demisia de onoare, după ce s-a aflat de problemele sale de delapidare din tinerețe. În conetxtul în care însuși Fritz a returnat limuzilele Mercedes dăruite în comodat de Retim primăriei, spunând că nu e nevoie de asemenea automobile scumpe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ