DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a declarat, cu câteva ore înainte de ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, că USR-PLUS nu va vota, cel mai probabil, al doilea viceprimar, liberalul Cosmin Tabără. La ora 13, primarul USR spune că cei 13 consilieri din partidul său îl vor vota pe cel propus de PNL, pe lângă Ruben Lațcău, doar dacă liberalii le asigură că Cristian Moș va fi vicepreședinte la CJT.

Fritz a explicat decizia. ”În orice variantă de negocieri, USR-PLUS are un viceprimar, așa că lumea nu trebuie să se ferească să-l voteze pe Ruben Lațcău. Mă bucur foarte mult că am primit deja niște semnale, colegii noștri de la PNL îl vot vota pe Ruben Lațcău. Din păcate, încă nu este închisă niciun fel de majoritate stabilă, nici în consiliul local, nici în consiliul județean. De aceea, noi nu vom vota astăzi un al doilea viceprimar. Am luat cunoștință că PNL îl va propune astăzi ep Cosmin Tabără. Un coleg pe care îl respect și apreciez foarte mult. Aștept să fie el al doilea viceprimar al Timișoarei. Din păcate, suntem într-o situație în care, de peste o lună tot ce am vorbit s-a tot schimbat. PNL-ul s-a tot răzgândit și noi vrem să ne asigurăm că înțelegerea noastră de a avea un vicepreședinte USR-PLUS la consiliu județean și un viceprimar PNL la consiliul local. Eu aștept să semnăm această înțelegere în scris. Dacă da, atunci putem să vorbim astăzi și de Cosmin Tabără. Dacă nu, lîsăm acest loc liber”, a declarat primarul.

Dominic Fritz a pomenit realitatea despre care Timișplus a scris de ieri, negocieri între PNL și Pro România, care vor face ca liberalii să aibă ambii vicepreședini la CJT. ”Eu am auzit aceste zvonuri că PNL la nivel de consiliu județean vrea să așteptăm până după alegeri, ca după aceea să facă o alianță cu Pro România. Eu nu știu dacă e adevărat, dar sunt precaut în ceea ce privește aceste înțelegere pe sub masă și tocmai de aceea vreau să mă asigur că avem o majoritate stabilită care se stabilește atât la consiliul local, cât și la consiliul județean. Problema e că ei nu spun dacă vor vota și vicepreședinte USR-PLUS. E foarte clar că noi nu o să putem să facem o majoritate cu PNL și în consiliul județean să fie o majoritate fără USR-PLUS, în care PNL vrea putere absolută împreună cu Pro România. Tocmai de aia, noi o să-l votăm pe Cosmin Tabără când vom ști că și propunerea noastră de vicepreședinte la consiliu județean, Cristian Moș, va fi votată de PNL. Nu vom vota propunerea lor decât dacă până atunci nu avem în scris că avem o majoritate stabilă și în consiliul județean”, a adăugat germanul.

Fritz a spus că la începutul telenovelei negocierilor, s-a pus problema ca PNL și USR-PLUS să aibă câte un viceprimar și câte un vicepreședinte la consiliul județean. Ulterior, Nica a venit cu idei noi. ”Noi după ce am negociat o lună, ”în oglindă”, ei s-au tot răzgândit, au cumpărat timp, și acum vor să închidă doar la consiliul local și cumva să lăsăm să aibă oameni încredere ca după 6 decembrie vedem ce se va întâmpla la consiliu județean. Nu crae că asta au votat Oamenii. Trebuie să fie pe față. Dacă nu vor să facem o majoritate în consiliul local și județean, ok să ne spună. Dar nu se poată să ne ceară să votăm azi un viceprimar fără să ne dea o asigurare și în scris că acest lucru se va întâmpla și la consiliul județean. Cristian Moș a câștigat zeci de mii de voturi în județ, este propunerea noastră și o să fie la un moment dat”, a mai spsu primarul.

De asemenea, Fritz a mai spus că nu existau negocieri pentru alte localități din Timiș, așa cum se tot plânge Nica. ”Acesta este unul dintre lucruri în privința căruia s-au tot răzgândit. Era foarte clar din start că aceste negocieri sunt despre CLT și CJT și nu despre 99 de UAT-uri din județ. Sunt foarte multe locuri în care PNL nu vrea să aibă un viceprimar USR. Noi din start am spus clar că negociem pentru consiliul local și județean. Faptul că totul s-a schimbat din partea PNL arată că ei nu vor să încheie o majoritate cu noi la consiliul județean. Lucrurile sunt atât de simple. Eu împărtășesc frustrarea cetățenilor că aceste negocieri încă nu s-au închis. Asta înseamnă că nu vom putea funcționa la capacitate completă. Eu mă voi opune la județ, la o înțelegere în care PNL face o majoritatea cu Pro România. Fără să fiu ipocrit, nu pot să accept acest lucru”, a conchis Fritz.

De la ședință vor absenta doi consilieri plasați în izolare. Este vorba de Sebastian Răducanu 9PSD) și Adrian Lulciuc (PNL).

LĂSAȚI UN MESAJ