Toate instituțiile din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara sunt folosite pentru a face campanie electorală ”pe față” lui Dominic Fritz. Primarul a apărut să le vorbească asistenților personali ale timișorenilor cu dizabilități, eveniment la care, în mod normal, nu avea ce căuta.

Sesiunea s-a făcut ieri Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, de la Casa Tineretului, și a fost organizată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, entitate subordonată primăriei. Mai precis, evenientul a fost organizat de Evenimentul a fost organizat de către departamentul Servicii și Beneficii Sociale pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, sub denumirea ”Principiile etice ale profilului asistentului personal, incidența faptelor de corupție. Particularități privind normele specifice de protecție în domeniul sănătății și securității în muncă”. Au participat aproximativ 200 de asisteți personali.

Fritz a venit să-și facă o campanie electorală pe față. ”Sunt ferm convins că Timișoara are la fel de mult nevoie de dumneavoastră și de persoanele de care aveți grijă, cum dumneavoastră aveți nevoie de Direcția de Asistență Socială, Primărie, alte instituții. Cu fiecare persoană cu dizabilitate care este inclusă în viața noastră comună, noi ca o comunitate creștem. Creștem în diversitate, creștem în experiență, în empatie, creștem bunătatea. Toată lupta pentru un oraș mai accesibil, mai prietenos cu persoanele cu dizabilități, nu este doar o luptă pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră, este de fapt o luptă importantă pentru tot orașul, indiferent dacă ai sau nu o dizabilitate. Noi toți avem nevoie să fim o comunitate care învață cum să depășim bariere”, a spus edilul, la sesiune.

Și directoarea instituției, care a avut un lung interimat, după ce a fost numită de administrația Fritz. ”Munca dumneavoastră, a asistenților personali, este foarte importantă pentru noi și pentru cei pe care îi aveți în grijă. Asistenții personali au mai multe roluri, în primul rând sunteți membri de familie și știm cât de greu este acest lucru. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru. Suntem aici, împreună, pentru că instituția noastră, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, este alături de dumneavoastră, cu tot ce ne obligă și ne permite legea”, a declarat directoarea Emese Eszteró.

Și directoarea adjunctă a luat cuvântul. ”Apreciem foarte mult munca dumneavoastră, a asistenților personali. De dumneavoastră depinde modul în care o persoană cu dizabilități are contact cu societatea, poate să intre în societate, să socializeze și să nu rămână undeva ascunsă în anonimat. Dorim să știți că, ori de câte ori veți apela la noi, avem servicii și centre în care vă putem sprijini“, a declarat Simona Potîng.

Astfel de sesiuni de instruire trebuie organizate periodic, conform legii. O dată la 2 ani, asistenții sunt obligați să participe la instruirea făcută de anagajator.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ