DISTRIBUIȚI

Fiind un ghid pentru incepatori, cred ca cel mai bine este sa incepem cu definirea termenului de „vaping”. Ce reprezinta? Ei bine, vapingul este o metoda prin care o substanta lichida ajunge in corpul uman sub forma de vapori, prin inhalare. Lichidul este incalzit si se transforma in aburi, care se inhaleaza in plamani. Pentru acest proces este nevoie de o tigara electronica.

Tigara electronica functioneaza pe un principiu simplu. Are un recipient pentru lichid, un atomizor care incalzeste lichidul si il transforma in vapori, si o baterie care sustine functionarea atomizorului. Exista 3 tipuri de atomizoare: RTA (de tip rezervor de lichid), RDA (atomizor fara rezervor, in care utilizatorul este nevoit sa picure in mod constant lichid peste rezistenta) si RDTA (o combinatie intre celelalte doua). Ca incepator ai nevoie de o tigara electronica pe care o poti ultiza foarte simplu si la care sa ii intelegi mecanismul. De exemplu, atomizorul mod Nibiru RTA este usor de folosit, fiind printre cele mai utilizate de catre vaperi.

Toate lichidele sau e-lichidele, care de fapt se refera la acelasi lucru, contin aceleasi ingrediente: nicotina, aroma si glicerina vegetala (GV) si/sau propilen glicol (PG). Cantitatea de nicotina variaza, fiind disponibile lichide cu concentratie de nicotina in proportie de 1,2%, mai mult sau mai putin. Cantitatea de nicotina se masoara in procente (%) sau in miligrame (mg). Acest lucru difera de la un producator la altul. Aromele variaza, fiind de la cele mai comune, precum mar, capsune sau vanilie, pana la cele mai deosebite, precum combinatii de cocktailuri sau gusturile celor mai consacrate branduri de bauturi. Glicerina si propilenul sunt aditivi alimentari. PG-ul are un hit mai puternic, mai concentrat, in vreme ce VG-ul produce mai mult abur, dar este mai putin concentrat.

Tigarile electronice pentru incepatori sunt destul de accesibile. In ceea ce priveste design-ul, este cat se poate de simplist. Cel mai comun este cel de tip stilou.

Ce kit de tigara electronica sa folosesti la inceput?

Dupa cum am spus cateva randuri mai sus, poti alege atomizorul mod Nibiru RTA. Acesta ofera posibilitatea de utilizare atat MTL (Mouth-to-Lung) – din gura in plamani, cat si DL (Direct Lung) – direct in plamani. Stilul MTL presupune acelasi proces ca si cel al fumatului clasic, si anume: aburul este acumulat in cavitatea bucala, dupa care este inhalat in plamani. Este folosit atunci cand se doreste o aroma mai intensa a lichidului. Stilul DT presupune inhalarea aburilor direct in plamani. Este ales de cei care doresc nori de vapori mari.

Fiecare tip de tigara electronica are propriile caracteristici. Difera unele fata de altele in functie de tipul atomizorului, de posibilitatea de utilizare sau de vaporizatoare. Dar in general, magazinele de specialitate au impartit kiturile in functie de tipul utilizatorului – incepator sau avansat. Spre exemplu, poti incerca produse premium vape de la Voore din categoria destinata incepatorilor. Sunt incluse in aceasta categorie strict produse care au mecanism de functionare simplu si usor de inteles.

Daca intri pe site-ul celor de la Voore este imposibil sa nu gasesti o tigara electronica care sa fie potrivita pentru tine. In plus, fiecare produs vine la pachet cu manual de utilizare, in care gasesti toate informatiile necesare despre utilizarea produsului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ