DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens și Grainger Heikell au hotărât să meargă pe drumuri separate după ce echipa a fost eliminată din grupele Challenge Cup. Antrenorul neozeelandez a fost vizibil afectat de cele întâmplate și a venit cu ochii în lacrimi la conferința de presă. Pentru meciurile rămase din campionat, locul lui Heikell va fi luat de secundul Sosene Anesi.

Antrenorul a privit și partea bună a lucrurilor, că se întoarce acasă, dar a spus că speră să revină în viitor la Timișoara. ”Sunt dezamăgit că închei aceasta experiență astfel. Echipa a fost în teren, antrenorul stă pe bancă, dar așa e când nu obții rezultatul dorit. A fost minunat că am ajuns până aici, și victoria cu Krasny yar a fost minunată. Plec de aici cu mândrie și satisfacție cu ceea ce am obținut în acești ani. Vreau să mulțumesc clubului că mi-a dat oportunitatea să antrenez aici. Rugbyul este sportul de echipă prin excelență, care creează legături strânse și în teren, și în afara lui. Am apreciat sprijinul tuturor, voi avea câteva zile să reflectez la ce s-a întâmplat. E mereu o parte bună în orice, voi avea timp să stau din nou cu familia. Dar sper să mă întorc la Timișoara într-o zi, a declarat antrenorul.

Vicepreședintele Dușan Filipaș a spus că cei din club nu au anticipat acest deznodământ. Despre opțiunea pentru Anesi, Filipaș speră ca faptul că e mai apropiat de vârstă de ceilalți să fie un avantaj, iar schimbarea să ridice moralul jucătorilor. ”A fost cea mai dureroasă înfrângere de când am început proiectul cu echipa aceasta. Ca să ieșim din starea de la meciul de sâmbătă, am ajuns de comun acord la ideea de a opri această colaborare. A fost o decizie de comun acord, ca să ne atingem obiectivul să câștigăm titlul în Superligă. Grainger este al doilea antrenor care a pus umărul la clădirea clubului nostru, unul dintre cele mai de succes cluburi de rugby din ultimii ani. Timișoara 2021 (n.r. echipa să joace sfert de finală de Challenge Cup) rămâne un proiect. Ne dorim o schimbare de atitudine, vrem să facem altfel lucrurile. Aici s-apierdut meciul sâmbătă, ei și-au dorit mai mult decât noi, a fost un nivel scăzut de angajament din partea noastră”, a punctat Filipaș.

Sosene Anesi va fi ajutat de Viliami Moala, care devine secund. ”Îi mulțumesc lui Grainger pentru toată munca. A obținut multe aici, ne va fi dor de el. Pentru mine însă nu e un final, trebuie să continui să fac treabă. Mulțumesc conducerii pentru această oportunitate. Începem cu meciul cu Clujul de mâine. Am avut un antrenament bun azi dimineață, trebuie să uităm meciul de sâmbătă. Sper să avem sprijinul publicului din Timișoara”, a declarat Anesi la preluarea noilor atribuții.

Pentru meciul cu U Cluj, noul căpitan va fi Daniel Ianuș. ”Îi mulțumesc lui Grainger pentru toate momentele frumoase. Ne va fi de un real folos tot ce ne-a învățat. Victoria e tot ce contează după acest duș rece de sâmbătă. Am avut ieri o ședință înainte de recuperare și atunci staff-ul ne-a prezentat consecințele acestui meci”, a declarat Ianuș.

Meciul cu U Cluj începe marți la ora 11 pe ”Dan Păltinișanu”, și e transmis pe rugbytv.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ