DISTRIBUIȚI

Renovarea totală a Stadionul Știința a primit undă verde. Deocamdată, pe partea de finanțare. Guvernul a aprobat fondurile necesare pentru proiectul cu două clădiri ridicate de la zero. Rămâne de văzut când începe efectiv șantierul și când se va termina, pentru că termenul prevăzut este unul destul de mare.

Actualmente, la stadion, poziționarea tribunelor nu oferă o vizibilitate bună pentru meci. Acest lucru se va schimba, deoarece pe partea unde acum se află terenurile de minifotbal. unele și acoperite, se vor construi două clădiri. Vor apărea o clădire cu două etaje și alta cu trei. Pe aceasta din urmă vor apărea două terenuri de antrenamente, dar și cafenea cu terasă. Alte dotări vor fi vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, spații pentru deservirea activităților sportive aferente terenului adiacent, precum vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare, spații tehnice și de întreținere a clădirii. Dacă e să ne luăm după estimări, tribuna va avea 3000 de locuri.

Suprafața utilizată pentru a ridica cele două clădiri este de 5000 mp. Din păcate, noua arenă nu va fi gata prea curând. Proiectul vorbește despre o durată a lucrărilor de 36 de luni, adică trei ani. Asta abia după ce începe șantierul, dată încă necunoscută. Modificări nu vor apărea pe partea opusă, unde se știe că nu se poate ridica mai nimic, deoarece pe sub pământ trece o magistrală de gaz importantă a orașului. În total, modernizarea bazei sportive cu cele două clădiri noi va implica o investiție de 49 de milioane de lei. Proiectul este derulat prin Compania Națională de Investiții (care aparține de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației), dar investiția a fost aprobată în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe și va fi finanțată din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Vestea este importantă, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla concret. Deocamdată sigur nu va începe un șantier, deoarece e necesară o licitație. La un moment dat, sigur pe stadion nu se va putea juca fotbal. Asta înseamnă că la un moment dat, ASU Politehnica va fi nevoită să se mute. Varianta ”Dan Păltinișanu” e relativă, deoarece și stadionul așteaptă o hotărâre de Guvern pentru demolare, în vederea construirii noii arene. Mai e varianta Electrica, unde au ajuns și ACS Poli și Ripensia, sau stadionul de tip lego promis de primar, care este însă deocamdată doar o promisiune cu muncă doar în acte.

De asemenea, să nu uităm că vin alegeri, iar Guvernul are tot interesul să promită ât mai multe.

foto: facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice

 

LĂSAȚI UN MESAJ