DISTRIBUIȚI

Guvernul PNL și Prefectura Timiș nu puteau rata ocazia să anunțe chiar înainte de alegeri că din ianuarie, începe vaccinarea populației împotriva coronavirusului. Pentru județul Timiș, s-a stabilit că vor fi 32 de centre de vaccinare.

Principalele coordonate au fost comunicate de secretarul de stat medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o videconferință cu prefecții. Pe lângă Liliana Oneț, din Timiș au participat și reprezentanți ai DSP și ISU. Vor fi centre fixe și mobile de vaccinare. În Timiș vor fi 32 de astfel de centre: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

Centrele or fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.. Punctele mobile vor fi utilizate pentru căminele de bătrâni și cele pentru persoanele cu dizabilități. Guvernul se laudă că vaccinarea va începe, cel mai probabil, în luna ianuarie.

Vor fi trei etape. În prima, vor fi vaccinați cei ce lucrează în domeniul sănătății și cel social. În etapa a doua vor fi vaccinate persoanele considerate din grupele de risc, adică toți românii cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și persoanele care își desfășoară activitățile în domenii-cheie. A treia etapă va fi cea de vaccinare a populației generale. Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ