DISTRIBUIȚI

După ce Liga Zimbrilor s-a încheiat în mod oficial, handbaliștii de la SCM Poli nu au intrat în vacanță. Dimpotrivă, au început antrenamentele mai intense, pentru a reveni la o formă sportivă cât de cât bună după două luni de antrenamente în casă. Acum, se așteaptă redeschiderea Sălii ”Constantin Jude”. De asemenea, se știe deja că doi jucători străini nu doresc să mai continue la Timișoara.

Echipa a avut un program de antrenamente și pe perioada stării de urgență, dar era un program de antrenamente acasă, și fiecare îl putea face când dorea. Acum, se fac antrenamente prin Zoom. Cine nu poate intra live e obligat să trimită antrenamentul filmat în ziua respectivă celor din staff. În această perioadă, jucătorii fac antrenamente afară, deoarece li se cere să alerge sau să meargă pe bicicletă. ”Deocamdată nu le dăm drumul, trebuie să-și reintr în ritm. Fac antrenamente prin Zoom. Noi ne dorim să intrăm cât mai repede în sală, să vedem când va permite legea. Nu știm până când îi ținem la antrenamente, totul depinde și de când va începe viitoarea ediție de campionat”, ne-a declarat managerul echipei, Dan Dumitru.

De la finalul lunii martie, de când legislația a prevăzut acordarea de șomaj tehnic și ajutor social, și alb-violeții au avut contractele suspendate. Din 15 mai, această situație a încetat. ”Contractele s-au reluat, din moment ce noi i-am chemat la antrenament. Dacă avem activitate, trebuie să se reia derularea contractului”, a explicat Dumitru. La club sunt restanțe mari, cu doar 30% din salariul aferent lunii ianuarie achitat. Jucătorii au primit ajutorul de la stat pentru cele zece zile din martie și acum așteaptă plata sumei pentru luna aprilie.

Contextul incert face, evident, să fie aduse și discuție și plecările. Unii jucători încheie contractele la 30 iunie. Deocamdată, mai mult ca sigur Filip Marjanovic și Vuk Milosevic vor pleca. Extrema își va rezilia înțelegerea, iar fiul tehnicianului Pero Milosevic e la finalul înțelegerii cu Timișoara. Conducerea spune că un anunț despre plecări și sosiri va urma săptămâna viitoare.

Altfel, Poli are șansa să joace în Cupa României, chiar dacă trofeul nu mai duce în cupele europene.  În semifinale, alb-violeții vor juca cu Dobrogea Sud. ”Este un trofeu. Ne-am câștigat dreptul de a ne bate pentru el. Dorim să câștigăm Cupa, chiar dacă nu duce în cupele europene”, a mai precizat Dan Dumitru.

foto: www.facebook.com/scmpolitehnica

LĂSAȚI UN MESAJ