DISTRIBUIȚI

Dacă la sala polivalentă de capacitatea (mai) mică se muncește într-un tirm lent și termenul din luna august are toate șansele să fie depășit, a apărut un posibil motiv care va încetini și construcția sălii polivalente de mare capacitate. Licitația pentru realizarea documentației a fost contestată. 

Sala de 16.000 de locuri o va face Compania Națională de Investiții, pe terenul de antrenament din spatele Stadionului ”Dan Păltinișanu”. Licitația pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate a fost contestată. ”Sala Polivalentă de 16.000 de locuri de la Timișoara a ajuns la finalul procedurilor de licitație pentru proiectare (studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate), în schimb a fost depusă o contestație împotriva Rezultatului procedurii și Raportului procedurii, iar în acest moment se așteaptă rezultatul contestației la CNSC. Termenul până la care CNSC trebuie să finalizeze judecarea contestației este 15 ianuarie 2021, iar în funcție de rezultat se vor face pașii necesari în continuare”, a anunțat Cătălin Iapă, (încă) secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Față de stadion, pentru care studiul de prefezabilitate deja gata, iar acum se lucrează la studiul de fezabilitate, sala este mai în urmă, dar are avantajul că are deja terenul disponibil, fără să fie nevoie de vreo acțiunea de demolare. Licitația ar fi durat atât de mult din cauza că s-au depus foarte multe oferte. ”La licitație a fost un interes mare, concurând 12 asocieri pentru a câștiga contractul. Întrebând la CNI, în desele discuții avute pe acest subiect, de ce durează așa de mult evaluarea ofertelor, licitația fiind începută din data de 8 aprilie 2020, îmi răspundeau că numărul mare de participanți la licitație presupune mai mult timp de analiză”, a mai precizat Iapă.

LĂSAȚI UN MESAJ