DISTRIBUIȚI

Din 12 martie 2020, de când s-a decis prima dată să se suspende cursurile în învățământul preuniversitar, până în prezent, tot mai există elevi care reclamă că nu aparatura necesară pentru școala online. Nici în Timiș necesarul nu ar fi fost acoperit în totalitate.

În primăvară, Inspectoratul Școlar Județean Timiș contabilizase un necesar, dar Marin Popescu spune că unii părinți și cer tablete pentru că au văzut că pot primi. ”Au fost distribuite 6367, nevoia rămăsese de 1000 de tablete, dar s-a diminuat undeva la 400 și ceva. S-a făcut o nouă interogare în decembrie în sistemul național. Am constata acolo un plus față de ceea ce noi deja știam. La fiecare interogare, nevoia s-a modificat și nu în minus, ci în plus. Dacă mai facme încă o interogare după ce acoperim tot, cu siguranță am mai avea. Asta ține de responsabilitatea fiecărei familii. Dacă mai am o tabletă sau un echipament și pot să iau unul gratis, de ce nu. Ceea ce nue ste tocmai etic”, spune inspectorul școlar general.

Din tabletele împărțite în decembrie de la Guvern, au mai rămas în Timiș 65, care urmează să mai repartizate. ”Au mai rămas 65 de tablete din prima și a doua distribuire, pe care părinții nu le-au mai vrut, pentru că între timp și-au cumpărat sau au primit. Acestea vor fi redistribuite în mediul rural, unde este nevoie”, a adăugat Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ