DISTRIBUIȚI

Cele patru mari universități de stat timișorene reunesc în momentul de față aproximativ 40.000 de studenți. Firește, un procent important nu este din capitala Banatului, iar lipsa locurilor de cazare este încă o problemă, care variază de la universitatea la universitatea.

Deocamdată, în acest sens situația se va îmbunătăți în câțiva ani pentru Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I”. Instituția de învățământ cu profil agricol va beneficia de un nou cămin pentru studenți, de 200 de locuri. Compania Națională de Investiții va ridica acest nou spațiu de cazare. Deocamdată, s-a scos la licitație proiectul tehnic, plus execuția.

În total, investiția va ajunge la aproape 13 milioane de lei, fără TVA. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu în stilul său caractesteristic. ”Bucurați-vă, stimați colegi universitari și dragi studenți”, a spus Robu. Informația i-a venit „direct” de la sursă, de secretarul de stat Cătălin Iapă, acum secretar de stat propulsat meritocratic în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

foto: caminestudentesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ