DISTRIBUIȚI

La câteva zile după ce de la Cluj s-au reluat zborurile între România și Turcia, și de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara încep cursele charter pentru Antalya. Timișorenii și doritori din vest pentru un concediu la all-inclusive pot opta pentru doi operatori diferiți de curse aeriene.

Vineri va decola prima cursă, a unui operator care sosește în premieră pa AIT. Este vorba de compania AnimaWings, care va avea o cursă pe săptămână, în ultima zi lucrătoare a fiecărei săptămâni. Cursele charter vor fi operat pe o aeronavă  de tip Airbus A320. Avionul va ateriza pe aeroportul timișorean la ora 12, urmând ca la 12:45 să decoleze, iar la 14:45 să aterizeze în Antalya. O altă cursă va fi în fiecare sâmbătă, de data aceasta, a companiei Tarom. Din 21 august, avionul va ateriza la 12:30 pe pista de la ”Traian Vuia”, pentru a decola la 13:30 și a ateriza în Turcia la 15:40.

Vara trecută, dintre destinațiile cu curse charter, Turcia a fost în topul preferințelor celor ce zboară de la Timișoara. ”Debutul zborurilor charter de vacanță către Antalya este un moment așteptat atât de aeroportul Timișoara, cât și de turiști, mai ales dacă ținem cont de perioada restricționată în care ne aflăm și de sezonul estival în care cele mai multe concedii se doresc a fi petrecute la malul mării. Anul trecut, mai bine de jumătate dintre pasagerii curselor charter, operate de pe aeroportul Timișoara, și-au petrecut vacanța de vară în stațiuni din Turcia. Ne dorim ca și în acest sezon estival, gradul de încărcare către destinațiile de vacanță să fie unul cât mai mare, iar turiștii români să aibă posibilitatea de a beneficia de un sejur plăcut în orice destinație de vacanță cu zbor direct din Timișoara”, spune Dorel Grădinaru, directorul AIT.

Firește, fiind stare de alertă, măsurile de protecție și regulile pe aeroport rămân valabile. Vara aceasta, din iulie, s-au reluat cursele charter de la Timișoara spre Grecia, cu destinațiile din anii trecuți: Creta, Rhodos și Skiathos. Deocamdată, nu s-au reluat și zborurile spre alte destinații îndrăgite de bănățeni: Tunisia și Egipt.  Diferența între vacanța din Turcia și cea din Grecia e că turcii nu cer test de coronavirus turiștilor. Zilele trecute, cursele operatorului Turkish Airlines dintre România și țara otomanilor s-au reluat pe aeroportul din Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ