DISTRIBUIȚI

Duminica aceasta au din nou loc alegeri locale în comuna Orțișoara, deoarece în 27 septembrie a fost egalitate între primarul în funcție, Aleodor Sobolu (PSD) și candidatul PMP, Lucian Ivănescu.  La scrutin s-a înregistrat un incident, cu un bărbat care și-a fotografiat buletinul de vot.

Incidentul s-a petrecut la secția de votare din Seceani, unde alegătorul s-a gândit să-și pozeze buletinul, deși este ilegal. ”În localitatea Seceani a fost aplicată o sancțiune contravențională unui bărbat care și-a fotografiat buletinul de vot cu ocazia exercitării dreptului la vot. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constat că cele sesizate se confirmă. A fost aplicată o amendă de 1000 de lei”, au transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Astăzi, tot pentru votul din Orțișoara, au fost primite 21 sesizări prin sistemul Integrat de Monitorizare a Prezenței la Vot, pentru neînscrierea unor alegători pe listele permanente. Acuzațiile cum că votau persoane care nu aveau acest drept nu au fost confirmate de verificările oamenilor legii.

Acum două săptămâni, Ivănescu a obținut mai multe voturi în cinci din secțiile organizate în comuna cu patru localități, la secțiile de la școala și biblioteca din Orțișoara, Cornești și Calacea. În Seceani, a câștigat Sobolu. Înainte de alegeri, președintele ale al CJT, liberalul Alin Nica, și-a exprimat susținerea pentru Ivănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ