DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, după o ședință cu consiliul de adminsitrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Marin Popescu a schimbat directori la mai multe școli din județ. Decizia inspectorului școlar general a provocat nemulțumiri doar la Dumbrăvița.

În toate cazurile a fost vorba de directori cărora le expira contractul de management în ianuarie 2021. S-a ajuns în situația ca aceste contracte, deși ale unor directori care au trecut de o primă etapă de concurs, să se încheie în mijlocul anului școlar după ce în 2016, unii manageri ai unităților de îmvățământ au fost angajați după doar o etapă de concurs. Așa a fost și cu Adrian Nicola, la Dumbrăvița. Înlocuit cu directoarea adjunctă de la școala din Tormac, Oana Ștefan, Nicola a fost susținut de părinți. Aceștia au semnat o petiție și au protestat la școala din comună, iar până la urmă, Popescu i-a prelungit mandatul până la vară, când se va organiza un nou concurs.

Dar acesta nu a fost singurul caz. Au mai fost directori schimbați și la alte școli, unde, aparent, schimbările nu au provocat nemulțumiri vocale. La Liceul Baptist din Timișoara directorul s-a angajat la IȘJ, ca inspector, la managementul resurselor umane. În cazul Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” Timișoara, directoarea a ieșit la pensie. La Școala Gimnazială din Teremia Mare directorul nu a mai dorit să continue, iar la Școala Gimnazială ”Sorin Titel” din Margina a fost un caz similar, deoarece directoarea are probleme de sănătate.

La alte patru școli, la încetarea mandatelor de directori, Marin Popescu a optat pentru alte persoane. Este vorba de Școala Gimnazială Biled, Școala Gimnazială Ghiroda, Școala Gimnazială Liebling și Școala Gimnazială nr. 18 din Timișoara. ”La cele patru unități am considerat că managementul are nevoie de un impuls, de o schimbare de atitudine”, a declarat Marin Popescu.

Altfel, la recenta serie de înscriere în corpul experiților în managementul educației, adică în pepiniera de viitori directori, s-au înscris în Timiș 18 candidați. Când a fost vorba de depunere de documente, 12 au mai aplicat. Au promovat în corpul experților opt candidați, deoarece un dosar a fost respins, iar trei nu au avut punctajul necesar. Comdiția promovării este să fii cel puțin profesorul de gradul II și să ai un curs de management educațional terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ