DISTRIBUIȚI

Timișoara ”plânge” de ani de zile după un Institut Oncologic propriu. Guvernanții au promis că vor face un asemenea institut, în regim similar al celui de Cardiologie, în ”ruina” care ar fi trebuit să devină Spital Municipal. Alfred Simonis avertizează însă că e posibil ca un spital al Ministerului Afacerilor Interne să devină prioritar.

Simonis vrea ca toți liderii administrativi timișeni să meargă la Guvern pentru a face lobby acestui proiect. Institutul ar urma să ”preia” ruina care trebuia să fie Spitlaul Municipal, pentru birouri, iar lângă, ar trebui să se ridice alt corp.  ”Institutul oncologic, pe care Timișoara îl așteaptă de aproape 30 de ani, este trecut în cele 49 de proiete din PNRR. Vor fi finanțate 25, dintre care trei sau patru vor fi investiții mari, între 150-200 de milioane. Toți responsabilii sau decidenții locali care din din Timiș avem obligația să facem demersuri pentru institutul oncologic, ca să se regăsească în cele trei proiecte majore din punct de vedere medical”, spune Simonis.

MAI ar dori un spital, iar Simonis speră ca Timișoara să nu piardă ”cursa” pentru banii europeni. ”Contribuția județului Timiș este a doua la nivel național după București. Este cea mai mare contribuție de 30 de ani încoace, și de 30 de ani încoace primim firimituri de la Guvernul României (n.r și PSD a fost la guvernare). Măcar acum în al doisprezecelea ceas este nevoie să înțelegem că aceasăt investiței este importantă și că un spital MAI nu este mai immportant ca un institut oncologic, Suntem singurul centru universitar fără institut. Am vorbit personal cu ministrul Alexandru Rafila, care mi-a spus că această listă nu va pleca fără Institutul oncologic”, a explicat deputautl.

Astfel, dacă pesedistul Rafila susține proiectul, Simonis sugerează că liberalul Bode ar putea fi o problemă. ”Fac apel la Alin Nica, să-și convingă premierul și să-l convingă și pe ministrul de Interne (n.r Lucian Bode), care e și secretar general al partidului. Mă angajez ca împreună cu prefectul, și în invit și pe donnul primar și pe președintele de consiliu județean să mergem săptămâna viitoare la București”, a mai conchis Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ